RESTORAN LA’STA PRVI PROMOVISAO „STVARNO VAŽNU KARTICU" U SREMSKOJ MITROVICI

Američka agencija za međunarodni razvoj (USAID) u saradnji sa Fondacijom Ana i Vlade Divac razvila je „Stvarno važnu karticu“, inovativni model prikupljanja sredstava u vidu potrošačke kartice lojalnosti koja povezuje građane, nevladine organizacije i lokalne kompanije u cilju promocije dobročinstva i solidarnosti u lokalnim zajednicama.

U sredu, 9. oktobra predstavnici USAID-a i Fondacije Ana i Vlade Divac, posetiće Sremsku Mitrovicu i razgovarati sa predstavnicima lokalne samouprave i organizacije civilnog društva „Dečji svet“, kao i vlasnikom restorana „La’ Sta“ koji je prvi lokalni biznis koji se priključio programu „Stvarno važna kartica“ u Sremskoj Mitrovici. Ovaj dobar primer ohrabriće druge lokalne biznise u sremskoj Mitrovici da se priključe programu. Takođe, biće objašnjeno kako kartica funkcioniše.

Korišćenjem "Stvarno važne kartice" građani ostvaruju pravo na popust pri svakoj kupovini. Istovremeno, određeni procenat sredstava prikupljenih od kupovina obavljenih uz korišćenje ove kartice biće donirano lokalnoj zajednici i korišćeno za finansiranje lokalnih projekata za koje su se glasanjem opredelili  građani. Više informacija o kartici i lokalnim biznisima koji učestvuju u projektu može se pronaći na https://stvarnovazna.rs.

"Sremska Mitrovica je prvi od pet gradova, pored Leskovca, Obrenovaca, Kruševca i Novog Pazara gde je Stvarno važna kartica prihvaćena i prvi grad u kojoj je kartica postala aktivna, baš na ovom mestu u restoranu La Sta u kojem mozete da ostvarite popust na uslugu, restoran odvaja deo prihoda u zajednicki fond a sutra ce svaki građanin, korisnik kartice moci da utice na to sta bi trebalo da se u gradu poboljša.

Ovo je jedina kartica sa kojom kada trošite, radite nesto I za sebe I za svoj grad. I zato je stvarno važna", rekla je ovom prilikom Ana Košel, direktorka Fondacije Ana i Vlade Divac.

Ovaj događaj deo je Projekta za unapređenje okvira za davanje koji finansijski podržava Američka agencija za međunarodni razvoj (USAID), a sprovodi Koalicija za dobročinstvo, koju predvodi Fondacija Ana i Vlade Divac. Ostali članovi koalicije su Trag fondacija, Catalyst Balkans, SMART Kolektiv, Srpski filantropski forum, Forum za odgovorno poslovanje i Privredna komora Srbije.

,,Stvarno važna kartica“ projekat važan za razvoj lokalne zajednice aktivna je i u Sremskoj Mitrovici. Korišćenjem Stvarno važne kartice građani ostvaruju pravo na popust pri svakoj kupovini kod privrednika koji su se priključili ovom projektu. Stvarno važna kartica predstavlja inovativni model prikupljanja sredstava u vidu potrošačke kartice lojalnosti koja povezuje građane, nevladine organizacije i lokalne kompanije u cilju promocije dobročinstva i solidarnosti u lokalnim zajednicama naglasila je Svetlana Milovanović, zamenica gradonačelnika Sremske Mitrovice.

"USAID je veoma ponosan što podržava program "Stvarno važne kartice" jer osnažuje građane i biznise da preuzmu vodeću ulogu u rešavanju lokalnih problema. Volela bih da zahvalim gradu Sremskoj Mitrovici kao pioniru u ovoj akciji i da podstaknem više lokalnih biznisa da se priključe programu", izjavila je ovim povodom Kimberli Rozen, zamenica pomoćnika direktora USAID-a.

Medijima su se ovom prilikom obratili i Mirjana Krsmanović, predsednica nevladine organizacije, Dečji svet Danilo Ljevnaić, vlasnik restorana La’ Sta, partner projekta Stvarno važna kartica, Vojislav Mirnić, Načelnik sektora za zdravstvenu i socijalnu zaštitu Sremske Mitrovice i Ana Košel, direktorka Fondacije Ana i Vlade Divac.

                   

Ovaj sajt koristi kolačiće. Ukoliko nastavite sa korišćenjem ovog sajta, saglasni ste sa našom upotrebom kolačića. Politika privatnosti