Na treningu će se govoriti o pravima poslodavaca, ali i o pravima zaposlenih, sa posebnim osvrtom na usklađivanje radnog i porodičnog života za vreme pandemije Covid19.

Onlajn trening Kako uskladiti rad i roditeljstvo?

Privredna komora Srbije i Fondacija Ana i Vlade Divac vas pozivaju na onlajn trening Kako uskladiti rad i roditeljstvo? koji će se održati 7. septembra 2021. godine, od 11 satiputem Zoom video linka. 

Biće predstavljeni i nalazi istraživanja o usklađenosti radnog i porodičnog života realizovanih u okviru projekta ,,Jednaki - Ka rodnoj ravnopravnosti usklađivanjem radnog i porodičnog života zaposlenih“ koji realizuju Ministarstvo za brigu o porodici i demografiju i Fondacija Ana i Vlade Divac, uz finansijsku podršku Evropske unije, kroz program „Prava, jednakost i državljanstvo (2014-2020).“

Govoriće:

Mihailo Vesović, direktor Sektora za strateške analize, usluge i internacionalizaciju, Privredna komora Srbije
Ana Košel, direktorka Fondacije Ana i Vlade Divac

- Moderatorka: Iva Vuksanović, Centar za programe podrške privredi i MMSPD, Privredna komora Srbije

Marija Jovanović, projektna menadžerka, Fondacija Ana i Vlade Divac
Prof. dr Bojan Urdarević, profesor radnog prava, Pravni fakultet, Univerzitet u Kragujevcu
Tijana Bošnjak, biznis partner u sektoru ljudskih resursa, Nestle Adriatic S d.o.o. Beograd
Marija Pantelić, direktor održivosti, Bosis d.o.o. Valjevo
Ivana Čukanović, preduzetnica, Ivana Čukanović PR CHI, Srpska Crnja

Cilj predstavljanja istraživanja i afirmativnih mera je jačanje partnerskog odnosa između zaposlenih i poslodavaca. Istraživanje je pokazalo između ostalog i da, iako roditeljima na raspolaganju stoje različite mogućnosti, porodične obaveze se uglavnom vezuju za majke.

Nakon prezentacija, učesnici će biti upoznati i sa primerima dobre prakse, gde će predstavnica velike kompanije, predstavnica MSP i preduzetnica govoriti o izazovima sa kojima se susreću u domenu usklađivanja rada i roditeljstva.

Trening možete pratiti putem Zoom linka koji ćete dobiti nakon registracije OVDE

Agendu možete videti OVDE.

Ovaj sajt koristi kolačiće. Ukoliko nastavite sa korišćenjem ovog sajta, saglasni ste sa našom upotrebom kolačića. Politika privatnosti