Medijska pismenost - Započinjemo sa predstavljanjem kampanja

U okviru programa Medijska pismenost mladih započeli smo sa predstavljanjem prvih kampanja. Ovaj program je deo projekta Mladi za inkluziju, jednakost i poverenje i ima za cilj da unapredi veštine i kapacitete 40 mladih ljudi u oblasti medijske pismenosti i kritičkog razmišljanja. Zajedno sa svojim mentorima/kama  oni su uspešno realizovali 10 kampanja koje ćemo predstaviti do kraja aprila 2024.godine.

Tokom decembra moći ćete da pogledate podkaste o rodno zasnovano nasilju, a od januara možete ispratiti ostale podkaste, videe i tekstove  na različite teme, poput rasizma prema Romima, toksičnog maskuliniteta, sajberterorizma, rodne ravnopravnosti, položaja migranata u Srbiji.

U nastavku možete pročitati prvi tekst kampanje Slika o telu i njeni neprijatelji koji govori o konceptu telesne pozitivnosti i neutralnosti, njhovoj razlici, na koji način ovi koncepti utiču na svakodnevni život mladih. Na pitanja našeg polaznika Luke Radovanovića odgovarala je Hristina Cvetinčanin Knežević.

Objave možete da pratite i na instagram profilima aktivizija i fondacijadivac.

Aktivnosti sprovode UNFPA Srbija i Fondacija Ana i Vlade Divac kroz Projekat „Youth 4 Inclusion, Equality & Trust“ (Mladi za inkluziju, jednakost i poverenje) u saradnji sa UNDP Srbija, UNESCO i UN Women, uz finansijsku podršku Fonda za izgradnju mira generalnog sekretara UN-a. Takođe, ovaj projekat je deo regionalnog projekta „Jačanje uloge mladih u promovisanju većeg međusobnog razumevanja, konstruktivnih narativa, poštovanja različitosti i poverenja“.

Ovaj sajt koristi kolačiće. Ukoliko nastavite sa korišćenjem ovog sajta, saglasni ste sa našom upotrebom kolačića. Politika privatnosti