Fondacija Ana i Vlade Divac organizuje petodnevni Festival filantropije, koji ima za cilj podizanje svesti o solidarnosti, razvoj filantropije i kulture davanja u društvu. 

U okviru navedenog Festivala filantropije od 24. do 28. oktobra biće organizovan niz aktivnosti u Beogradu i Novom Sadu. Na samom otvaranju festivala 24. oktobra biće predstavljeni rezultati Nacionalnog dana davanja u prostorijama UniCredit banke. 

Drugog dana festivala pod nazivom Dobro se dobrim vraća, 25. oktobra u akciji «Dan davanja knjiga na ulici» volonteri će pitati prolaznike da se podsete kada su poslednji put uradili neko dobro delo. Kada se sete, oni će dobiti knjigu. Ukoliko žele, oni će moći da zapišu svoje dobro delo u Knjizi dobrih dela.

Istog dana će na Fakultetu političkih nauka u Beogradu od 16 do 17:30h biti održana Crowdfunding radionica: Zašto se i kako neprofitne organizacije i start up-ovi okreću zajednici?

Akcija će početi u 12h u Beogradu (Na uglu Obilićevog Venca i Kneza Mihajla) i Novom Sadu, Dunavska 1, kod Gradske biblioteke.

Trećeg dana festivala pod nazivom Filantropija nema granice, 26. oktobra od 11h u Medija centru u Beogradu će biti održana prezentacija istraživanja o davanju iz dijaspore, dok će u Novom Sadu paralelno biti organizovan Okrugli sto o doprinosu privatnog sektora lokalnoj zajednici saradnji sa Erste bankom.

Tokom četvrtog dana Festivala Slavimo Solidarnost u subotu 27. oktobra u Beogradu će biti organizovana radionica Uradi sam «Supergirls» i koncert Social Cafe benda čiji su članovi muzičari sa četiri kontinenta u prostorijama KC Grada sa početkom u 16 časova.

Volonterske akcija krečenja prostorija vrtića će istog dana od 10h biti organizovana u Beogradu u vrtiću "Skadarlija"  gde će se angažovati zaposleni kompanije "Mars", dok će novosadski volonteri krečiti u vrtiću "Mrvica" u svom gradu.

Novom Sadu će zainteresovani građani, novinari i učenici će moći da šetaju u okviru filantropske ture - Stazama zadužbinara u trajanju od dva sata. Licencirani turistički vodič će ispričati priče o važnim događajima i mestima za filantropiju  i solidarnost. Mesto okupljanja u Beogradu je Trg Nikole Pašića, a u Novom Sadu Trg slobode.

Projekat za unapređenje okvira za davanje, koji finansira Američka agencija za međunarodni razvoj - USAID, a sprovodi Koalicija za dobročinstvo koju predvodi Fondacija Ana i Vlade Divac, a dodatno čine Trag fondacija, Catalyst Balkans, SMART Kolektiv, Srpski filantropski forum, Forum za odgovorno poslovanje i Privredna komora Srbije.

Nacionalni dan davanja i Festival filantropije realizuju se pod pokroviteljstvom predsednice Vlade Republike Srbije i predsednice Saveta za filantropiju Ane Brnabić.

Festival filantropije

Oktobar 24-28, 2018

Petodnevni festival - Festival Filantropije ima za cilj promociju kulture davanja i solidarnosti u Srbiji  

Kada  

Lokacija

Aktivnost

24. 10.2018.

 

 

Beograd

 

Otvaranje Festivala filantropije

Otvaranje - Predstavljanje rezultata kampanje povodom Nacionalnog dana davanja

 

25.10.2018.

12-15h

 

Beograd

Na uglu Obilićevog Venca i Kneza Mihaila

Dobro se dobrim vraća «Dan davanja knjiga na ulici», volonteri će pitati građane da se podsete kada su poslednji put učinili neko dobro delo, nakon čega će dobiti knjigu. Ukoliko žele, građani će moći da zapišu svoje dobro delo u Knjizi dobrih dela. Prijavljeni volonteri će obradovati građane i dodeliti im knjigu.

 

25.10.2018.

12-15h

 

Novi Sad

Gradska Biblioteka u Novom Sadu, Dunavska 1

Dobro se dobrim vraća «Dan davanja knjiga na ulici», volonteri će pitati građane da se podsete kada su poslednji put uradili neko dobro delo, nakon čega će dobiti knjigu. Ukoliko žele, građani će moći da zapišu svoje dobro delo u Knjizi dobrih dela. Prijavljeni volonteri će obradovati građane i dodeliti im knjigu.

 

25.10.2018.

16-17:30h 

 

Beograd 

Fakultet političkih nauka, Jove Ilića 165

Crowdfunding radionica
Zašto se i kako neprofitne organizacije i start up-ovi okreću zajednici?

 

26.10.2018.

11-13h

 

Beograd

Medija Centar Beograd, Sala M-60

Filantropija nema granice - Okrugli sto i prezentacija istraživanja o davanjima iz dijaspore. Rezultati obuhvataju podatke od dijaspore iz 83 zemalja.

 

26.10.2018.

 

 

Novi Sad

Erste Banka

Okrugli sto o ulaganju kompanija u društvo

PRIJAVE ZU ZATVORENE

27.10.2018.

10h

 

Beograd

Vrtić "Skadarlija", Džordža Vašingtona 23

Slavimo solidarnost

Volonterska akcija krečenja prostorija u vrtiću «Skadarlija»

27.10.2018.

16-19h

 

Beograd

KC Grad, Braće Krsmanović 4

«Slavimo Solidarnost» - Radionica Uradi sam «Supergirls» i «Social Cafe» Bend koncert

 

27.10.2018.

Od 10h

 

Novi Sad

PU Mrvica, Jiričekova 9

Volonterska akcija krečenja sobe za decu u vrtiću Mrvica

 

28.10.2018.

15-17h

 

Beograd

Trg Nikole Pašića

 

Filantropska tura ,,Stazama zadužbinara’’ u trajanju od 2 sata. Licencirani turistički vodič će ispričati priče o važnim događajima i mestima za filantropiju i solidarnost sa srednjoškolcima, novinarima i zainteresovanim građanima.

 

28.10.2018.

15-17h

 

Novi Sad

Trg Slobode

Filantropska tura ,,Stazama zadužbinara’’ u trajanju od 2 sata. Licencirani turistički vodič će ispričati priče o važnim događajima i mestima za filantropiju i solidarnost sa srednjoškolcima, novinarima i zainteresovanim građanima.

Trg slobode Novi Sad, 15h

 

Ovaj sajt koristi kolačiće. Ukoliko nastavite sa korišćenjem ovog sajta, saglasni ste sa našom upotrebom kolačića. Politika privatnosti