Fondacija Ana i Vlade Divac i ove godine organizuje petodnevni Festival filantropije, koji za cilj ima podizanje svesti o solidarnosti, razvoj filantropije i kulture davanja u društvu.

U okviru ovogodišnjeg programa od 24. do 29. maja biće organizovano niz aktivnosti u Beogradu i Novom Sadu. Zvanično otvaranje festivala biće u okviru volonterske akcije Naš Beograd 25. maja. u Stepinom lugu.

I ove godine sa nama su mnogobrojni partneri, volonteri i prijatelji među kojima i Mikser Festival i KidHub u okviru kog imamo zajedničke eko i naučne radionice za decu Mikser Kids prvog dana festivala 24. maja i trećeg dana 26. maja u Muzeju nauke i tehnike.

Prvog dana, 24. maja u okviru Mikser Festivala u Beogradu biće organizovan panel "Viškovi hrane na raskršću" u Muzeju nauke i tehnike dok će u Novom Sadu na press konferenciji u Medija centru Vojvodine biti predstavljen godišnji izveštaj o donacijama "Srbija daruje" Catalyst Balkans kao i Festival Filantropije.

Pozivamo Novosađane i Beograđane da nam se pridruže u Filantropskoj šetačkoj turi i uživaju u šetnji kroz istoriju zadužbina. Licencirani turistički vodič će ispričati priče o važnim događajima i mestima za filantropiju. 

Mesto i vreme okupljanja u Novom Sadu je Trg slobode drugog dana festivala u subotu 25. maja u 11h, dok je u Beogradu to ispred Doma Narodne skuštine u utorak 28. maja od 16h.

Osim radionice na Mikser festivalu, u okviru istog ćemo podržati i Humanitarni basket turnir 3 na 3 "Na putu za Petnicu" koji 26. maja organizuje JCI Belgrade (Junior Chamber International).

Istog dana u Novom Sadu, u saradnji sa Novosadskim volonterskim centrom i građanima Novog Sada sređujemo dečje igralište i košarkaški teren u okviru eko akcije.

Potom, u ponedeljak 27. maja u akciji Dan davanja knjiga u oba grada (Beograd od 12 časova u Knez Mihailovoj i Novi Sad od 11 časova u Dunavskoj 1 ispred Gradske biblioteke) volonteri će pitati prolaznike da se podsete kada su poslednji put uradili neko dobro delo, da li poznaju neku zadužbinu u svom gradu i da li im je poznat datum Nacionalnog dana davanja. Kada se sete, oni će dobiti knjigu sa posvetom. Ukoliko žele, oni će moći da zapišu svoje dobro delo u Knjizi dobrih dela. I ovog puta pomoći će nam Novosadski volonterski centar i JCI Beograd.

U utorak 28 maja, u kulturnom centru "Vlada Divljan" u saradnji sa opštinom Palilula, Trag fondacija će prirediti izložbi "Mladi i filantropija". Istog dana u Novom Sadu od 11 časova, u akciji Dobro se slatkim vraća u centur Novog Sada delićemo prolaznicima koji ulaze u Gradsku biblioteku čokoladice.

U sredu 29. maja, festival ćemo zvanično zatvoriti u Centru za kulturu "Vlada Divljan" uz predstavu "Crveni šešir". Karte ćemo deliti Beograđanima na našoj Facebook stranici kao i tokom podele knjiga 27. maja. Pratite nas!

Projekat za unapređenje okvira za davanje, koji finansira Američka agencija za međunarodni razvoj - USAID, a sprovodi Koalicija za dobročinstvo koju predvodi Fondacija Ana i Vlade Divac, a dodatno čine Trag fondacija, Catalyst Balkans, SMART Kolektiv, Srpski filantropski forum, Forum za odgovorno poslovanje i Privredna komora Srbije.

Festival filantropije realizuje se pod pokroviteljstvom predsednice Vlade Republike Srbije i predsednice Saveta za filantropiju Ane Brnabić.

Festival filantropije 2019

 24-29. maj 2019.

Petodnevni Festival Filantropije ima za cilj promociju kulture davanja i solidarnosti u Srbiji  

Kada  

Lokacija

 

Aktivnost

24. 5.

11:30-13 

 

Beograd

Muzej nauke i tehnike

Donji Dorćol

Dobračina 51

 

Okrugli sto Viškovi hrane na raskršću u okviru Mikser festivala na kome će učestvovati članovi radne grupe za unapređenje zakonodavnog okvira za doniranje viškova hrane Saveta za filantropiju.

 

24.5.

18-21

 

Beograd

Muzej nauke i tehnike

Donji Dorćol

Dobračina 51

 

Mikser Kids - radionica cirkularne ekonomije i filantropije za decu u saradnji sa Mikserom i KidHub

 

24.5.

11h

 

Novi Sad

Medija Centar Vojvodine

 Zmaj Jovina 3/I 

 

Konferencija/doručak za novinare - predstavljanje godišnjeg izveštaja "Srbija daruje" o filantropskim davanjima i Festivala filantropije.

 

25.5.

 10h

 

Beograd 

Stepin lug

Kumodraž

 

Zvanično otvaranje Festivala filantropije

Naš Beograd - tradicionalna volonterska akcija Smart Kolektiva i Foruma za odgovorno poslovanje.

 

25.5.

10-15h

 

Beograd

Muzej nauke i tehnike

Donji Dorćol

Dobračina 51

  DIZAJNATON - Grad Budućnosti

25. 5

11-13h

 

Novi Sad

Trg Slobode

 

Filantropska šetnja. Licencirani turistički vodič će ispričati priče o važnim događajima i mestima za filantropiju i solidarnost novinarima i zainteresovanim građanima. PRIJAVITE SE OVDE ZA BESPLATNU ŠETNJU. 

MAPA ŠETNJE JE OVDE.

26.5.

11-18h

 

Beograd

Muzej nauke i tehnike

Donji Dorćol

Dobračina 51

 

Radionice za decu - nauka i tehnika menjaju svet u saradnji sa Mikserom i KidHub

11:00 - 12:30 Napravi društvenu igru koja menja svet

12:30 - 14:00 Napravi robota koji menja svet

14:00 - 16:00 Napravi video igru koja menja svet

16:00 - 18:00 Školaboratorija - "Od kuće do škole, od škole do kuće"

26.5.

11-18h

 

Beograd

Prva beogradska gimnazija

Cara Dušana 61

 

Humanitarni basket turnir 3 na 3 "Na putu za Petnicu" u organizaciji JCI Beograd 

PRIJAVITE SVOJ TIM OVDE.

26.5.

10h

 

Novi Sad

 

 

Volonterska eko akcija čišćenja i sređivanja dečjeg igrališta i terena za košarku u saradnji sa građanima i Novosadskim volonterskim centrom, Novosadskim Humanitarnim centrom i OPENS-om. Lokaciju možete videti OVDE.

27.5.

12-14h

 

Beograd

Knez Mihailova

 

Akcija "Dan davanja knjiga" u saradnji sa JCI Beograd

Prolaznicima će volonteri deliti knjige sa posvetom, a oni davati odgovore na pitanja koje su poslednje dobro delo učinili, poznaju li neku zadužbinu u Srbiji ili da li znaju kog datuma se obeležava Nacionalni dan davanja. PRIJAVITE SE OVDE ZA VOLONTIRANJE.

27.5.

12h-14h

 

Novi Sad

Gradska biblioteka

Dunavska 1

 

Akcija "Dan davanja knjiga" u saradnji sa Novosadskim volonterskim centrom

Prolaznicima će volonteri deliti knjige sa posvetom a oni davati odgovore i na pitanja koje su poslednje dobro delo učinili, poznaju li neku zadužbinu u Srbiji ili da li znaju kog datuma se obeležava Nacionalni dan davanja. PRIJAVITE SE OVDE ZA VOLONTIRANJE.

 

28.5.

16h

 

Beograd

Glavni ulaz ispred Doma Narodne skupštine

 

 

Filantropska šetnja. Licencirani turistički vodič će ispričati priče o važnim događajima i mestima za filantropiju i solidarnost novinarima i zainteresovanim građanima. PRIJAVITE SE OVDE ZA BESPLATNU ŠETNJU.

MAPA ŠETNJE JE OVDE.

28.5.   

Beograd

Centar za kulturu "Vlada Divljan"

Mitropolita Petra 8

  Postavka fotografija Trag fondacije i Politikinog zabavnika "Mladi i filantropija" u foajeu Centra za kulturu "Vlada Divljan".

28.5.

12h

 

Novi Sad

Gradska biblioteka

Dunavska 1

 

  Dobro se slatkim vraća - građanima koji ulaze u biblioteku ćemo darivati slatkiše u saradnji sa Novosadskim humanitarnim centrom i Novosadskim volonterskim centrom. 

29.5

20h

 

Beograd

Kulturni centar "Vlada Divljan"

Mitropolita Petra 8

 

19h Zatvaranje Festivala filantropije.

Besplatna predstava "Crveni Šešir" u saradnji sa Gradskom opštinom Palilula i Centrom za kulturu "Vlada Divljan".

Prijave su završene.

Ovaj sajt koristi kolačiće. Ukoliko nastavite sa korišćenjem ovog sajta, saglasni ste sa našom upotrebom kolačića. Politika privatnosti