Rezultate konkursa možete pogledati ovde

Vaše ideje pokreću sve i kreiraju vaš put ka uspehu! 

Nekada nismo sigurni da li je naša ideja dovoljno dobra i to nas sprečava da je izgovorimo naglas. Međutim, ukoliko ne pokušamo, ona neće ugledati svetlost dana. Zato nam pošaljite ideje koje na najbolji način predstavljaju Srbiju, koje istovremeno imaju jasnu socijalnu komponentu, a mi ćemo se potruditi da ih u okviru konkursa “Ideja za bolje sutra” sprovedemo u delo.

Konkurs „Ideja za bolje sutra“ sprovodi Fondacija Ana i Vlade Divac  uz podršku UniCredit fondacije, UniCredit Banke i Smart kolektiva.

Cilj Konkursa je razvoj socijalnog preduzetništva, kao i razvoj postojećeg biznisa koji će podržati najinovativnije ideje koje mogu da doprinesu promociji pozitivnog imidža Srbije u inostranstvu i povećanju njenog izvoznog potencijala.

Za bespovratna sredstva mogu da se prijave:

  • Sva pravna lica koja deluju po principima socijalnog preduzetništva: male zadruge, udruženja građana, društva sa ograničenom odgovornošću, zanatske radionice, poljoprivredna gazdinstva, itd.
  • Preduzeća koja proizvode dobra ili pružaju usluge na tržištu, na preduzetnički i inovativan način i koja imaju pozitivan uticaj na društvo kao glavni razlog ekonomskih aktivnosti.

Pozitivan uticaj na lokalnu zajednicu može se postizati na različite načine:

  •  Zapošljavanjem osoba koje su izostavljene sa tržišta rada, osoba iz socijalno ugroženih i ranjivih grupa;
  •  Reinvestiranjem najvećeg dela dobiti u rešavanje društvenih, ekonomskih i ekoloških problema;
  •  Obezbeđivanjem socijalne usluge ranjivim kategorijama stanovništva

Ukupan fond za dodelu bespovratnih sredstava iznosi 40.000 evra. Zainteresovani mogu da podnesu samo jedan zahtev za dodelu bespovratnih sredstava u maksimalnom iznosu do 7.000 evra.

Rok za podnošenje prijava: 17.07.2017. godine u podne (12  časova).

Na konkurs je moguće aplicirati isključivo slanjem prijavnog formulara i svih potrebnih dokumenata putem online forme na ovom linku.

Ideja za bolje sutra

 

 

Smernice za podnošenje prijava najboljih poslovnih ideja, prijavni formular i druge obrasce možete preuzeti u nastakvu.

Ovaj sajt koristi kolačiće. Ukoliko nastavite sa korišćenjem ovog sajta, saglasni ste sa našom upotrebom kolačića. Politika privatnosti