IT Bootcamp - neprofitna škola za prekvalifikaciju u IT sektor

Da bi premostili raskol na tržistu rada i pomogli ekonomskom ubrzanju Srbije, grupa donatora iz dijaspore je odlučila da otvori IT školu u saradnji sa Fondacijom Ana i Vlade Divac. Cilj škole je da pruži besplatno znanje populaciji koja nije imala priliku za formalno IT obrazovanje.

Misija

Naša misija je otvaranje mogućnosti za društveni napredak motivisanim pojedincima i povećanje produktivnosti srpske privrede kroz kvalifikovanu IT radnu snagu.

Cilj

Škola pruža besplatno znanje populaciji koja nije imala priliku za formalno IT obrazovanje. Kursevi su fokusirani na praktičnu primenu da bi povećali plasman polaznika na radna mesta.

Vizija

Da omogućimo lak pristup IT znanju i fer šansu motivisanim pojedincima koji će doprineti da IT industrija Srbije postane regionalni lider.

Rezultati

U 2018. godini uspešno je izveden pilot projekat. Čak 155 je uspešno završilo IT Bootcamp. Svoju šansu na IT tržištu rada kroz posao ili praksu našlo je 42 polaznika iz pilot faze projekta, dok je tri polaznika iz tek završene obuke, tj trećeg ciklusa kurseva već našlo posao ili praksu.

Ovaj sajt koristi kolačiće. Ukoliko nastavite sa korišćenjem ovog sajta, saglasni ste sa našom upotrebom kolačića. Politika privatnosti