O projektu

Imajući u vidu da je jedan od strateških ciljeva Fondacije Ana i Vlade Divac obezbeđivanje uslova za kvalitetno odrastanje i obrazovanje dece a da veliki broj škola u Srbiji nema adekvatne uslove za održavanje nastave i obrazovanje učenika, Fondacija Ana i Vlade Divac je 2013. godine pokrenula projekat  Jedan u milion.

Projekat ima za cilj prikupljanje sredstava koja se ulažu u poboljšanje uslova za školovanje dece kroz nabavku opreme i rekonstrukciju osnovnih škola, kako bi svako dete imalo jednake šanse za obrazovanje i učenje. Mnoge škole u Srbiji nemaju osnovne uslove, počevši od starih i ruiniranih toaleta, starog nameštaja, oštećenih fasada, zidova, podova, nedostatka sportskih rekvizita, osnovnih učila i kompjutera.

Osnovna ideja projekta je da se iz godine u godinu okupi milion ljudi i donira 1 evro mesečno (12 evra godišnje). Na ovaj način svaki pojedinac, može učestvovati u stvaranju promena, postati Jedan u milion koji će doprineti rešavanju jednom od najvažnijih problema u našem društvu, popravljanju uslova za obrazovanje i školovanje dece.

Rezultati

Od 2013. do 2016. godine, uz podršku velikog broja pojedinaca i kompanija, Fondacija je prikupila 218.564 dolara i obnovila i opremila 25 osnovnih škola širom Srbije a više od 5000 dece dobilo je bolje uslove za obrazovanje i učenje. Ono što je posebno važno, obnovljene i uređene škole ostaju u nasledstvo i budućim generacijama školaraca. Nažalost, postoji još veliki broj škola kojima je potrebna obnova i opremanje, i Fondacija uz podršku donatora i u narednom periodu nastavlja sa obnovom i opremanjem osnovnih škola.

0

obnovila i opremila osnovnih škola

0

dece dobilo je bolje uslove za obrazovanje

0

dolara prikupljenih za obnovu škola

Ovaj sajt koristi kolačiće. Ukoliko nastavite sa korišćenjem ovog sajta, saglasni ste sa našom upotrebom kolačića. Politika privatnosti