Olimpijski komitet Srbije i Fondacija Divac obnovili sportsku salu u Paraćinu oštećenu u poplavama 2014. godine

180.000 DOLARA ZA OBNOVU 8 SPORTSKIH OBJEKATA OŠTEĆENIH U POPLAVAMA 2014. GODINE

Paraćin, 1. decembar 2015. -  U Paraćinu je danas u prisustvu predstavnika Olimpijskog komiteta Srbije, Fondacije Ana i Vlade Divac i Opštine Paraćin svečano otvorena obnovljena sportska sala u okviru Sportsko rekreacionog centra koja je oštećena u prošlogodišnjim poplavama. Vrednost projekta obnove sale je 1.684.000 dinara.

Sredstva za obnovu sportske sale u školi u Paraćinu i za  još 7 sportskih objekata širom Srbije, koji su pretrpeli štetu u majskim poplavama 2014. godine, u iznosu od 180.000 dolara, prikupio je Olimpijski komitet Srbije iz donacija Međunarodnog olimpijskog komiteta, Evropskih olimpijskih komiteta, Međunarodnog komiteta Mediteranskih igara, nacionalnih olimpijskih komiteta Rumunije, Albanije, Crne Gore, Slovačke, Tekvondo kluba Galeb i Sportske arbitraže OKS.

Pored sportske sale u Paraćinu,  obnovljeni su sportski objekti u Obrenovcu, Bogatiću, Tekiji, Gornjem Milanovcu, Ljuboviji  i Smederevskoj Palanci a ovih dana se završava i obnova sportskog objekta u Krupnju. Projekat obnove sportskih terena realizuje Fondacija Ana i Vlade Divac.

“Dugujemo veliko hvala  svim našim prijateljima iz olimpijske porodice kako iz Evrope i sveta, tako i onima iz Srbije koji su brzo odreagovali u teškom trenutku kada je Srbiju prošle godine zadesila velika nesreća. Hvala i našem partneru na ovom zadatku Fondaciji Ana i Vlade Divac koji su svojim iskustvom u ovakvim projektima pomogli da ovo uradimo na najbolji mogući način. Najvažnije je da mladi ljudi sa ovih opština ponovo imaju svoje terene i uslove za bavljenje sportom,”izjavio je na svečanosti povodom završetka obnove sportske sale, Đorđe Višacki, generalni sekretar Olimpijskog komiteta Srbije.

Fondacija Ana i Vlade Divac je u okviru projekta obnove poplavljenih područja do sada obnovila 11 objekata za decu, 11 sportskih objekata, 110 porodičnih kuća i dodelila 252 granta za obnovu poljoprivredne proizvodnje ili malih biznisa oštećenih u poplavama 2014. godine u ukupnoj vrednosti od 1,8 miliona dolara.

"Drago mi je da smo danas ovde i da smo zahvaljujući Olimpijskom komitetu Srbije bili u prilici da obnovimo još jedan sportski objekat i mesto gde treniraju neki novi budući šampioni. Bavljenje sportom je od izuzetne važnosti za razvoj dece i omladine a Fondacija na prvom mestu brine i radi na unapređivanju uslova za njihov kvalitetan razvoj i odrastanje. " rekla je Ana Divac, predsednica Upravnog odbora  Fondacije Ana i Vlade Divac. 

Ovaj sajt koristi kolačiće. Ukoliko nastavite sa korišćenjem ovog sajta, saglasni ste sa našom upotrebom kolačića. Politika privatnosti