FONDACIJA DIVAC I MINISTARSTVO ZA RAD POTPISALI MEMORANDUM O SARADNJI NA AKTIVNOSTIMA  PRUŽANJA POMOĆI MIGRANTIMA

САОПШТЕЊЕ ЗА МЕДИЈЕ

 

МИНИСТАРСТВО ЗА РАД И ФОНДАЦИЈА „ДИВАЦ“НАСТАВЉАЈУ САРАДЊУ НА ДАЉЕМ ПРУЖАЊУ ПОМОЋИ МИГРАНТИМА

 

ДОСАДАШЊА ПОМОЋ ФОНДАЦИЈЕ ВРЕДНА 1,8 МИЛИОНА ДОЛАРА

 

Београд, 17. мај 2016. године − Меморандумом о сарадњи на активностима пружања хуманитарне помоћи мигрантима који пролазе кроз Републику Србију, Министарство за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Републике Србије и Фондација „Ана и Владе Дивац” озваничили су досадашњу и најавили наставак сарадње која ће обухватати и подршку локалним самоуправама и заједницама у одговору на мигрантску кризу.

 

У координацији и сарадњи са надлежним државним институцијама, пре свега са Министарством за рад, запошљавање, борачка и социјална питања, и уз подршку донатора, највећим делом међународних организација, Фондација „Ана и Владе Дивац” је до маја 2016. године реализовала пројекте помоћи мигрантима у вредности од 1,8 милиона долара, из којих су обезбеђени храна, хуманитарна помоћ и смештај за преко 100.000 миграната.

 

Сарадња се наставља и у наредном периоду ради пружања помоћи мигрантима, побољшања услова у прихватним центрима и очувања достојанства оних који су најугроженији. У вези са тим, Фондација „Ана и Владе Дивац“ ће реконструисати три бараке у оквиру Прихватног центра у Крњачи, чиме ће бити проширени смештајни капацитети за 200 места.Вредност инвестиције је 300.000 долара.

 

„Координација и сарадња између државних институција и организација цивилног друштва показала се као један од кључних фактора у адекватном одговору на мигрантску кризу. С тим у вези, посебно бих похвалио сарадњу са Фондацијом „Ана и Владе Дивац“, са којом смо тимски радили како бисмо људима у невољи пружили сву неопходну помоћ. Поносан сам што ћемо и у будућности наставити успешну сарадњу”, изјавио је државни секретар у Министарству за рад, запошљавање, борачка и социјална питања,др Ненад Иванишевић.

 

„Истакла бих изузетно добру и успешну сарадњу Фондације са државним институцијама, посебно са Министарством за рад, запошљавање, борачка и социјална питања и Комесаријатом за избеглице и миграције, и драго ми је што смо у прилици да и даље радимо заједно како би се обезбедили што бољи услови за мигранте који су тренутно у Србији”, изјавила је приликом потписивања Меморандума директорка Фондације „Ана и Владе Дивац“, Ана Кошел.

Ovaj sajt koristi kolačiće. Ukoliko nastavite sa korišćenjem ovog sajta, saglasni ste sa našom upotrebom kolačića. Politika privatnosti