Zahvaljujući drugom izdanju konkursa „Ideja za bolje sutra“, koji su organizovale UniCredit fondacija, Fondacija Ana i Vlade Divac i UniCredit Banka, uz podršku Smart kolektiva i Turističke organizacije Srbije, preduzeće Daj daj, koje se bavi proizvodnjom pelena od bambusovog vlakna, je uspelo da unapredi svoje poslovanje i načini prve korake kada je u pitanju plasman ovog proizvoda na inostrano tržište.

Naime, kao jedan od glavnih ciljeva ovog preduzeća koji je definisan tokom razvoja Biznis plana u okviru konkursa “Ideja za bolje sutra”, navedeno je uspostavljanje novog biznis modela u okviru kojeg će se pod jednom robnom markom - „Fairbeez” - udružiti preduzeća koja vode žene i čiji proizvodi podržavaju ideju prirodnog roditeljstva. Udruženje će, pored preduzeća Daj Daj pelene, činiti Gugadžina unikatna dečija odeća i Archiplay edukativne drvene igračke. Zahvaljujući ovakvom udruživanju, oni će uspeti da prevaziđu zajednički problem plasmana svojih proizvoda na domaćem tržištu, s obzirom na to da se njihovi ručno pravljeni proizvodi u mnogome razlikuju od trenutne ponude u Srbiji, kao i da zbog kvaliteta koji nude, cene nisu konkurentne. 

Sa druge strane, u inostranstvu raste potražnja za ovakvim proizvodima, posebno u Nemačkoj gde se godišnje rodi više od 700.000 beba i gde je svest o prednostima kupovine ekoloških i društveno odgovornih proizvoda znatno viša. Stoga je preduzeće Daj Daj i iskoristilo deo bespovratnih sredstava dobijenih u okviru konkursa „Ideja za bolje sutra“ za učestvovanje na najvećem međunarodnom sajmu igračaka i dečije opreme u Evropi, „Spielwarenmesse“, održanom u januaru ove godine u Nurnbergu.

Najveći broj posetilaca sajma su činili veliki distributeri, manje i veće prodavnice, ali i internet prodavnice sa različitih kontinenata. Zahvaljujući inovativnom dizajnu ivrhunskom kvalitetu proizvoda, „Fairbeez” nije zaostajao za ostalim izlagačima. Pored bambusovih pelena, jedinstvenog dizajna dečje odeće i prirodnih proizvoda za mame, najveću pažnju su privukli „Archiplay“ edukativni setovi igračaka od drveta koji doprinose razvoju kreativnosti i i sposobnosti apstraktnog razmišljanja kod dece različitih uzrasta. 

Veoma smo zadovoljni našim učešćem nasajmu koji je za nas ujedno predstavljalo veliko iskustvo iz kojeg smo mnogo naučili, naročito kada je pitanju plasman proizvoda. Uvideli smo da po kvalitetu i idejama ne zaostajemo za evropskim proizvođačima i planiramo dalja učešća na manjim i većim sajmovima u Evropi u cilju pronalaska distributera i uspešnog plasmana naših proizvoda na Evropsko tržište. Uvereni smo da ćnam kontakti koje smo ostvarili u Nemačkoj otvoriti različite mogućnosti za izvoz dalji razvoj“, rekla je SonjaDakić, predstavnica poslovnog udruženja Fairbeez.

 

Ovaj sajt koristi kolačiće. Ukoliko nastavite sa korišćenjem ovog sajta, saglasni ste sa našom upotrebom kolačića. Politika privatnosti