Imajući u vidu da je nezaposlenost u Srbiji izuzetno velika i da je jedan od potencijala za njeno smanjivanje poljoprivreda, Fondacija "Ana i Vlade Divac" pokrenula je projekat "Divac poljoprivredni fondovi" koji ima za cilj ekonomsko osnaživanje i podršku započinjanju ili razvoju sopstvenog posla u poljoprivredi.  Osim pojedinačnog unapređivanja položaja onih koji žele da se bave poljoprivredom, kroz ovaj projekat podstiče se i razvoj nerazvijenih područja  i opština u Srbiji, što kao krajnji cilj može da pomogne da se smanji negativan trend nekontrolisane migracije u veće gradove i neujednačeni razvoj svih delova Srbije.

Fondacija "Ana i Vlade Divac" je u 2016. godini pomogla 145 seoskih porodica da pokrenu, razviju ili obnove poljoprivrednu proizvodnju.  

Tim za socijalno ulključivanje i smanjenjenje siromaštva Vlade Republike Srbije (SIPRU Tim) objavio je lične priče nekih od njih, u kojima oni predstavljaju svoj posao i domaćinstva i prikazuju lepote Srbije noseći poruku da je u Srbiji moguće razviti lepo poljoprivredno gazdinstvo koje donosi veliku korist porodici. Pročitajte ih na Blogu o socijalnom uključivanju SIPRU Tima:

Da odselim i ja svoje pčele na suncokretovu pašu

I na selu može lepo da se živi i solidno zarađuje

Ostati i opstati na jednom ovako divnom mestu

 

Ovaj sajt koristi kolačiće. Ukoliko nastavite sa korišćenjem ovog sajta, saglasni ste sa našom upotrebom kolačića. Politika privatnosti