Valjevo, 13.10,2017

Pomoć za dve porodice u valjevskom kraju

Naša donatorka dr Zoricom Đorđević pomogla je dve porodice iz Valjevskog kraja! Posetili smo ih zajedno sa njom. 

Sedmočlana porodica Đurđević Dragana iz sela Blizonje sa troje maloletne dece je dobila pumpu i 1,37km creva za vodu, kako bi konačno - iz svoje toliko i daleke njive sa izvorom vode - sproveli vodu do kuće i štale. Bunar, koji su imali, je presušio pre 10-tak godina, tako da su vodu dovozili cisternama za njihove potrebe, ali i za potrebe domaćih životinja od kojih žive. Jedini izvor prihoda im je poljoprivreda, a glavna primanja prodaja mleka od 7 krava. Vole životinje, pa imaju i 3 konja, zečeve, ovce, raznu živinu.

Šestočlana porodica Jokić Milivoja iz sela Suvodanje sa takođe troje maloletne dece su dobili umatičenih 8 mladih ovaca (dva grla su oni iz sopstvenih sredstava kupili da bi mogli da ostvare subvenciju od države). Jedini izvor prihoda i ove porodice je poljoprivreda, s tim da proizvode uglavnom hranu za sopstvene potrebe (imaju jednu kravu, jednu kozu, krmaču sa osam prasića, živinu). Milivoj povremeno radi za nadnicu (seče i prodaje drva "napola", sezonski  radi kao vozač u Vojvodini - razvozi  šećernu repu i sl.) i tako dolazi do novca.

Ovaj sajt koristi kolačiće. Ukoliko nastavite sa korišćenjem ovog sajta, saglasni ste sa našom upotrebom kolačića. Politika privatnosti