Predstavljamo jednu od priča o porodicama kojima smo pomogli i dali "vetar u leđa" u njihovim naporima da obezbede egzistenciju i bolji i lakši život.

Pomoć porodicama u Prijepolju i okolini

Žitelji opštine Prijepolje, deleći sudbinu ostalih građana zbog turbulentnih dešavanja na našim prostorima - čije posledice su gašenje mnogih fabrika i ukidanja radnih mesta u istima, sve više se okreću poljoprivredi, neki vraćajući se na roditeljska imanja, a drugi ostajući na istima. Fondacija je prepoznala ova kretanja pa udruženim sredstvima sa opštinom Prijepolje već 4 godine pomaže uglavnom mladim poljoprivrednicima da ostanu i opstanu na svojim ognjištima, unaprede svoju proizvodnju, podignu standard.

Porodica Cmiljanović koja živi u selu Kamena Gora na 1270m nadmorske visine . Porodicu čine otac Milomir, poljoprivrednik (49 godina), majka Nada, domaćica (43 godine), ćerke Svetlana (22 godine), student ekonomije u Beogradu i Biljana, student poljoprivrede u Zemunu i sin Nenad-učenik, (13 godina).

Porodica živi isključivo od poljoprivrede, na oko 3,5ha zemlje u posedu. Proizvode hranu za sopstvene potrebe, a primarni prihod do ove godine je bio od 10.000 zasađenih strukova maline (koje su sami neguju, beru i plasiraju). Ove godine je prihod od maline drastično smanjen, pa je i školovanje dece je dovedeno u pitanje. Prodavali su sir i mleko od jedne krave koju su imali pre donacije, a sa dobijenom još jednom kravom - donacija Fondacije i opštine - povećali su količine, a samim tim i prihode.

Kuća u kojoj žive je stara, imaju uvedenu vodu u kući, ali nemaju kupatilo i WC (poljski WC je udaljen oko 50m od kuće, što je na 1270m nadmorske visine u surovim zimskim uslovima podvig preći).

Zahvaljujući sredstvima dugogodišnjoj donatorke Anki Erne porodici Cmiljanović će biti dograđeno (na verandi kuće) kupatilo sa WC-om, što će biti značajan-životni pomak za ovu porodicu.

Zahvalni su za već dobijenu kravu - koja im već donosi prihod, ali i unapred zahvalni za kupatilo.

Ovaj sajt koristi kolačiće. Ukoliko nastavite sa korišćenjem ovog sajta, saglasni ste sa našom upotrebom kolačića. Politika privatnosti