2,4 miliona dinara za lokalne inicijative u Šidu

Fondacija Ana i Vlade Divac raspisala je konkurs u novembru 2017. godine sa ciljem da podrži lokalne zajednice u rešavanju svakodnevnih problema i potreba građana, istovremeno stvarajući prostor za saradnju između izbeglica i lokalnog stanovništva.

Od 75 pristiglih prijava, Fondacija Ana i Vlade Divac će podržati 7 projekata u Šidu ukupne vrednosti 2,4 miliona dinara.

Organizacije i neformalne grupe čiji će projekti biti podržani u Šidu su: Udruženje ''Sport za sve Šid'', Udruženje zena ''Majčin zagrljaj'' Gibarac i Centar za razvoj Srema kao i neformalne grupe iz sela Berkasovo, Sot, Jamena i srednja škola “Sava Šumanović” iz Šida.

Predstavnicima grupa obratio se Dejan Kojić, pomoćnik predsednika Opštine Šid, koji se zahvalio Fondaciji Ana i Vlade Divac na podršci lokalnoj zajednici.

“Drago nam je što smo u mogućnosti da podržimo 18 lokalnih projekata u Subotici, Šidu i Preševu, opštinama pogođenim migrantskom krizom. Projekti će rešiti lokalne probleme i uključiće migrante i izbeglice u neke od aktivnosti koje će koristiti čitavoj zajednici.

Promocija i proslava solidarnosti je jedna od ključnih vrednosti naše Fondacije i mi ćemo podržati naše lokalne partnere u Šidu, Preševu i Subotici u promovisanju solidarnosti tokom realizacije projekta.

Projekti će se realizovati do kraja avgusta 2018. godine, kada ćemo organizovati lokalne Letnje festivale solidarnosti gde ćemo predstaviti rezultate i podstaći duh solidarnosti i inkluzije među građanima”, izjavio je Željko Mitkovski, koordinator projekta.

Projekat „Podrška stanovništvu u zajednicama pogođenim izbegličkom krizom u Srbiji“ realizuje Fondacija Ana i Vlade Divac uz podršku Fondacija za otvoreno društvo (Open Society Foundations).

Tagovi

Ovaj sajt koristi kolačiće. Ukoliko nastavite sa korišćenjem ovog sajta, saglasni ste sa našom upotrebom kolačića. Politika privatnosti