2 miliona dinara za lokalne inicijative u Preševu

Fondacija Ana i Vlade Divac raspisala je konkurs u novembru 2017. godine sa ciljem da podrži lokalne zajednice u rešavanju svakodnevnih problema i potreba građana, istovremeno stvarajući prostor za saradnju između izbeglica i lokalnog stanovništva.

Od 75 pristiglih prijava, Fondacija Ana i Vlade Divac će podržati 6 projekata u Preševu ukupne vrednosti 2 miliona dinara.

“Drago nam je što smo u mogućnosti da podržimo 18 lokalnih projekata u Subotici, Šidu i Preševu, opštinama pogođenim migrantskom krizom. Projekti će rešiti neke od lokalnih problema i uključiće migrante i izbeglice u neke od aktivnosti koje će koristiti čitavoj zajednici. Promocija solidarnosti je jedna od ključnih vrednosti naše Fondacije i mi ćemo podržati naše lokalne partnere u Šidu, Preševu i Subotici u promovisanju solidarnosti tokom realizacije projekta. Projekti će se realizovati do kraja avgusta 2018. godine, kada ćemo organizovati lokalne Letnje festivale solidarnosti gde ćemo predstaviti rezultate i podstaći duh solidarnosti i inkluzije među građanima”, izjavio je Željko Mitkovski, koordinator projekta.

Organizacije i neformalne grupe čiji će projekti biti podržani u Preševu: Kulturno-humanitarno udruženje "Centar za budućnost 017", Udruženje “Traži svoje pravo”, Centar solidarnosti i unapređenja, Udruženje “Presheva.com” i neformalne grupe “Eko koraci” i “Odbor za ljudska prava” iz Preševa.

Projekat „Podrška stanovništvu u zajednicama pogođenim izbegličkom krizom u Srbiji“ realizuje Fondacija Ana i Vlade Divac uz podršku Fondacija za otvoreno društvo (Open Society Foundations).

Tagovi

Ovaj sajt koristi kolačiće. Ukoliko nastavite sa korišćenjem ovog sajta, saglasni ste sa našom upotrebom kolačića. Politika privatnosti