Održan prvi trening za jačanje kapaciteta organizacija civilnog društva za javno zastupanje u okviru projekta „Jačanje rodne jednakosti i položaja samohranih majki na tržištu rada u Srbiji"

U Beogradu je 1. i 2. juna 2018. godine održan  prvi  trening namenjen jačanju kapaciteta organizacija civilnog društva za javno zastupanje.
Kroz projekat je putem javnog poziva  odabrano 6 organizacija iz cele Srbije koje kroz svoje aktivnosti pružaju podršku samohranim roditeljima, deci i/ili ekonomskom osnaživanju žena iz ranjivih grupa.   

Među izabranim učesnicima su bili predstavnici/predstavnice udruženja Okular (Ćićevac), udruženja Roditelj (Beograd), Laris (Čačak), Udruženja samohranih majki Miona (Aleksandrovac), udruženja Lav (Pirot) i Lužničke rukotvorine ZEC (Babušnica).

Odabrane organizacije će kroz seriju treninga steći znanja i veštine za sprovođenje incijativa javnog zastupanja, komunikacija i prikupljanja sredstava i razvijati inicijative javnog zastupanja usmerene na podršku zapošljivosti samohranih roditelja za čije će sprovođenje na lokalnom nivou organizacije dobiti finansijska sredstva. 

U uvodnom delu učesnicima su se obratili predsatvnica Delegacije Evropske unije u Republici Srbiji, gopođa Ana Milenić i predstavnik Kancelarije za saradnju sa civilnim društvom, gospodin Danilo Rodić. Učesnicima su u uvodnom delu predstavljeni programi koje Delegacija evropske unije realizuje u oblasti podrške civilnom društvu, ali i raspoloživi vidovi podrške Kancelarije posebno kada je reč o uključivanju u proces pripreme, donošenja i praćenje primene propisa i podizanja nivoa transparentnosti finansiranja OCD iz budžetskih sredstava.

Projekat je finansijski podržan od strane Evropske unije kroz Evropski instrument za demokratiju i ljudska prava (EIDHR) i sufinansiran je od strane Kancelarije za saradnju sa civilnim društvom Vlade Republike Srbije, 

Dvodnevni trening održale su Snežana Stojanović i Tanja Bjelanović, ekspertkinje angažovane na projektu.

Ovaj sajt koristi kolačiće. Ukoliko nastavite sa korišćenjem ovog sajta, saglasni ste sa našom upotrebom kolačića. Politika privatnosti