Međunarodni dan žena (8. mart) obeležavamo diskusijom o položaju žena u našem društvu.

Tribina "Žena, majka, lavica" povodom Međunarodnog dana žena u EU Info centru

Pod parolom „Žena, majka, lavica“, glavna tema razgovora u EU info centru bila  bila je zapošljavanje žena i samohranih majki u Srbiji.

POGLEDAJTE VIDEO SA DOGAĐAJA OVDE.

Koji su glavni izazovi, šta država može da uradi, šta nevladin sektor, a šta svako od nas, bila su pitanja za sagovornike Mateju Norčič Štamcar, zamenicu šefa Delegacije EU u Srbiji, Ivonu Gvozdenović, Fondacija Ana i Vlade Divac, Žarka Stepanovića, direktora Kancelarije za saradnju sa civilnim društvom i Vesnu Damjanić, novinarku Radio-televizije Srbije.

"Žene su u nepovoljnijem položaju nego muškarci, a rodna diskriminicaja je naročito izražena na tržištu rada, što govori manja stopa zaposlenosti, manje zarade i kršenje radnih prava", rekla je ovom prilikom Ivona Gvozdenović, menadžerka projekta "Jačanje rodne jednakosti samohranih majki na tržištu rada". 

Govorilo se o boljim uslovima na tržištu rada za samohrane majke ali i druge ranjive kategorije žena. Sa jedne strane debati su prisustvovali predstavnici velikih organizacija - EU delegacije u Srbiji, Kancelarije za saradnju sa civilnim društvom, i naše Fondacije, a sa druge strane tu su bili krajnji korisnici kojima se obraćamo što je odlična prilika da se svi razumemo i podelimo iskustva. 

 

Ovaj sajt koristi kolačiće. Ukoliko nastavite sa korišćenjem ovog sajta, saglasni ste sa našom upotrebom kolačića. Politika privatnosti