U Novom Sadu je od 11. do 13. marta 2019. održana treća po redu trodnevna obuka na temu "Samohrani roditelji kao korisnici usluga socijalne zaštite i zapošljavanja".

U NOVOM SADU ODRŽANA EDUKACIJA NA TEMU "SAMOHRANI RODITELJI KAO KORISNICI USLUGA ZAPOŠLJAVANJA I SOCIJALNE ZAŠTITE"

Obuka je namenjena savetnicima u Nacionalnoj službi za zapošljavanje i socijalnim radnicima u Centrima za socijalni rad i to za 20 savetnika i 20 socijalnih radnika.

Edukacije se realizuju u saradnji Fondacije Ana i Vlade Divac i Centra za dostojanstven rad, a imaju za cilj da približe učesnicima normativni okvir i postojeću praksu vezanu za prava samohranih roditelja, ali i da podstaknu saradnju i razmenu iskustava među učesnicima.

Nakon Beograda i Novog Sada, obuke će biti organizovane u Nišu, a cilj je da se edukuje 120 savetnika za zapošljavanje i socijalnih radnika.

Više o programu edukacija možete pogledati na sajtu Komore socijalne zaštite OVDE.

Obuke se realizuju uz finansijsku podršku Evropske unije u okviru programa Evropski instrument za demokratiju i ljudska prava (EIDHR).

 

Ovaj sajt koristi kolačiće. Ukoliko nastavite sa korišćenjem ovog sajta, saglasni ste sa našom upotrebom kolačića. Politika privatnosti