Fondacija Ana i Vlade Divac je u saradnji sa Grupom 484 i uz podršku Ambasade Kraljevine Norveške u Srbiji, pomaževiše od 50.000 najugroženijih građanau borbi sa koronavirusom. Vrednost pomoći je 200.000 evra.

Pomoć za najugroženije stanovnike Prokuplja

Prokuplje 9. jun 2020. Sa lokalnim partnerima organizovali smo jdistribuciju paketa pomoći za najugroženije stanovnike Prokuplja.

Građani Srbije iz osetljivih kategorija posebno su pogođeni krizom izazvanom koronavirusomi potrebna im je dodatna briga i podrška. Kroz projekat„Pomoć najugroženijim sugrađanima u borbi sa Kovidom 19“, obezbeđeno je 10.000 porodičnih paketa sa osnovnim namirnicama i higijenskim sredstvima, koji će biti podeljeni jednoroditeljskim porodicama,korisnicima narodnih kuhinja, višečlanim porodicama, stanovnicima nehigijenskih naselja, porodicama koje brinu o deci ili odraslima sa invaliditetom, tepojedincima koji žive i rade na ulici. Projekat realizuje Fondacija Ana i Vlade Divac u saradnji sa Grupom 484 i uz podršku Ambasade Kraljevine Norveške u Srbiji.

 „Početkom meseca započeli smo podelu paketa za korisnike u sedam gradova Srbije - u Somboru, Beogradu, Subotici, Čačku, Nišu, Leskovcu i Prokuplju. Podelu pomoći realizujemo sa 57 lokalnih partnera - lokalnim institucijama, Crvenim krstom, udruženjima građana i volontera, od kojih su mnogi dugogodišnji saradnici Fondacije i od kojih smo dobili veliku podršku i informacije o potrebama građana kada je u pitanju raspodela pomoći.  Ovom prilikom želimo da se zahvalimonašim partnerima na projektu - Grupi 484 i Ambasadi Kraljevine Norveške u Srbiji“, rekla je Ana Košel, direktorka Fondacije Ana i Vlade Divac.

U Prokuplju je podeljeno 432 paketa najugroženijim porodicama - 402 za korisnike tuđe nege u ovom gradu i pomoći i 30 za korisnike dnevnog boravka „Sunce“ za decu sa smetnjama u razvoju.

Cilj ovog projekta je pomoć porodicama koje žive na rubu ili ispod granice siromaštva, a u otežavajućim okolnostima svakodnevnog života, kao što je briga o bolesnom članu porodice,nezaposlenost iligubitak posla. Porast straha, depresije i neizvesnosti, usled pandemije Kovida 19, dodatno otežavaju život ovih porodica. U toku višemesečne akcije biće podeljeno ukupno 10.000 paketa, a drugi ciklus isporuke planira je za početak jula u mestima gde pomoć bude najpotrebnija.

“Korisnicima dnevnog boravka „Sunce­” ovakva vrsta donacije veoma znaci pogotovu nakon teškog perioda sa koronavirusom. Korisnici su prezadovoljni sadržajem paketa higijene i prehrane i posebno im je drago kada znaju da neko misli na njih. Ovo nije prvi put da Fondacija Ane i Vlade Divac podržava naš dnevni boravak, jer smo pre nekoliko godina od dobili dečije mobilijare za dvorište dnevnog boravka na kojima nasi korisnici uživaju tokom sunčanih dana”, izjavio je direktor dnevnog boravka “Sunce”, Dragoslav Petković.

Vrednost projekta „Pomoć najugroženijim sugrađanima u borbi sa Kovidom 19“ iznosi 200.000 evra,a obezbedila ih je Ambasada Kraljevine Norveške u Srbiji.

Ovaj sajt koristi kolačiće. Ukoliko nastavite sa korišćenjem ovog sajta, saglasni ste sa našom upotrebom kolačića. Politika privatnosti