Na konkursu "Slavimo filantropiju" koji je raspisala Fondacija Ana i Vlade Divac izabrana su dva udruženja sa teritorije Srbije. Konkursna komisija je imala težak izbor da od 25 pristigle prijava izabere dve za prve projekte koji su prijavljeni do 16. jula. 2020.

ODABRANE ORGANIZACIJE U OKVIRU KONKURSA SLAVIMO FILANTROPIJU

Sledeće organizacije su imale najveći broj bodova, te su dobile finansijsku podršku za realizaciju predloženih inicijativa: Moja Bačka Palanka, Bačka Palanka i Centar za društvene integracije, Vranje.

Konkurs je i dalje otvoren do 25. 8. 2020. i pozivaju se udruženja/fondacije da prijave svoje projekte na konkurs OVDE. Cilj ovog konkursa je podrška lokalnim udruženjima i fondacijama da realizuju lokalne kampanje sa ciljem promocije filantropije, kulture davanja i transparentnosti među građanima i građankama u lokalnoj zajednici, sa ciljem rasta filantropskih davanja, razvoja međusektorskih partnerstava na lokalu i podizanju nivoa transparentnosti i poverenja građanki i građana u organizacije civilnog društva.

Konkurs "Slavimo filantropiju" realizujemo u okviru Projekta za unapređenje okvira za davanje koji finansira Američka agencija za međunarodni razvoj - USAID, a realizuje Koalicija za dobročinstvo, koju predvodi Fondacija Ana i Vlade Divac. Koaliciju za dobročinstvo dodatno čine Trag fondacija, Catalyst Balkans, SMART Kolektiv, Srpski filantropski forum, Forum za odgovorno poslovanje i Privredna komora Srbije.

Fondacija Ana i Vlade Divac zajedno sa ovim vodećim organizacijama koje rade na razvoju filantropije u Srbiji blisko sarađuje sa svim relevantinim akterima, uključujući ministarstva i državne institucije, kako bi unapredila i osnažila filantropski ekosistem u Srbiji i podigla nivo solidarnosti i davanja u Srbiji.

Ovaj sajt koristi kolačiće. Ukoliko nastavite sa korišćenjem ovog sajta, saglasni ste sa našom upotrebom kolačića. Politika privatnosti