10. oktobar 2017. godine

Dodela prehrambenih paketa najugroženijim samohranim roditeljima sa teritorije grada Beograda

U Gradskom centru za socijalni rad - Odeljenje Palilula, ul. Cvijićeva br. 110 delili smo pakete najugroženijim jednoroditeljskim porodicama na teritoriji Opštine Palilula medijski događaj povodom akcije Fondacije Ana i Vlade Divac i JKP “Infostan tehnologije” u saradnji sa Gradskim centrom za socijalni rad u Beogradu i Sekretarijatom za socijalnu zaštitu.

U okviru akcije prikupljena su sredstava za podršku 550 najugroženijih porodica samohranih roditelja sa teritorije grada Beograda i preko 1100 dece.

Gradski menadžer, Goran Vesić je istakao da su namirnice koje su danas podeljene prikupljene sredstvima 5.500 građana Beograda koji su se odazvali akciji „Infostana” i donirali novac za 550 paketa. Ove godine je, prema njegovim rečima, već podeljeno 770 prehrambenih paketa, čime su obuhvaćene sve jednoroditeljske porodice sa teritorije grada.

Vesić je, na kraju, zahvalio Fondaciji „Ana i Vlade Divac” jer se ponašaju društveno odrgovorno i dodao da će Grad Beograd uvek biti dobar partner toj fondaciji, kao i drugima koji žele da pomognu socijalno ugroženim kategorijama društva.

U akciji Fondacije Divac u saradnji sa „JKP Infostan tehnologije“ prikupljeno je preko milion i po dinara (ukupno 1 504 239 dinara) za nabavku paketa sa osnovnim životnim namirnicama koji će biti podeljeni u saradnji sa Sekretarijatom za socijalnu zaštitu i Gradskim centrom za socijalni rad u Beogradu. Akcija je organizovana sa ciljem prikupljanja sredstava za nabavku paketa sa osnovnim životnim namirnicama za najugroženije jednoroditeljske porodice na teritoriji Grada Beograda.

Nataša Stanisavljević, ispred Sekretarijata za socijalnu zaštitu dodala je da “svaki socijalno ugroženi građanin Beograda u roku od mesec dana od zahteva može očekivati pomoć što ranije nije bio slučaj”.

Sve prisutne pozdravila je Zorica Pavlović, VD direktora Gradskog centra za socijalni rad u Beogradu koja se zahvalila Fondaciji i gradu Beogradu na pomoći u ovoj akciji.

Ukupno 5223 stanovnika Beograda uplatilo je donaciju preko priznanice koja je dolazila uz majske račune Infostan na teritoriji grada Beograda.

“Hvala građanima Beograda koji su se još jednom pokazali kao humani i solidarni, takođe, hvala JKP “Infostan tehnologije” koji su još jednom sa nama sproveli akciju sa uplatnicama, Ovo je deveta godina kako imamo saradnju I pomažemo najugroženijima. Hvala i gradu Beogradu, Centru za socijalni rad, hvala mnogo i medijima koji prate ovako pozitivne priče i bez kojih građani ne bi mogli da vide ove akcije”, istakla je Ana Koeshall, direktorka Fondacije Ana i Vlade Divac.

JKP Infostan tehnologije je kao društveno odgovorno preduzeće podržalo ovu plemenitu akciju I omogućilo Beograđanima da se dobrovoljno priključe i doniraju novac u skladu sa svojim mogućnostima.  Naše preduzeće je korisnicima dostavilo uplatnice za podršku ovoj akciji uz majski račun objedinjene naplate, zahvaljujući čemu su nabavljeni paketi sa osnovnim životnim namirnicama sada u pravim rukama”, dodala je Milica Paunović ispred JKP “Infostan tehnologije”.


 

Ovaj sajt koristi kolačiće. Ukoliko nastavite sa korišćenjem ovog sajta, saglasni ste sa našom upotrebom kolačića. Politika privatnosti