DODELILI SMO 276 STIPENDIJA SREDNJOŠKOLCIMA

U saradnji sa sa grupom donatora iz dijaspore već treću godinu zaredom dodeljujemo stipendije učenicima srednjih škola u Srbiji. Tokom ove tri godine dodeljeno je 276 stipendija. Ovim povodom organizovali smo doručak sa dobitnicima stipendija i saslušali najbolje učenike koji su uspeli da dobiju ovogodišnje stipendije.

Ova i sva druga deca su naša budućnost, neko od njih će možda u budućnosti uticati na naše i živote naše dece, neki će pomoći drugima jer dobro znaju kako i svaka mala pomoć znači. Jedno je sigurno, svi oni su već sada dobri ljudi, i uticaće na sve oko sebe svojom dobrotom.  Drago nam je što smo deo njihovih života i što možemo da im olakšamo početak odrastanja. Želimo da nam se i drugi ljudi pridruže i budu deo tima koji pomaže deci da lakše idu svojim putem i da im neke stvari budu jednostavnije. U ime učenika koji su ove godine naši stipendisti, zahvaljujem se donatorima, rekla je Ana Divac.

Osnovni kriterijumi za dodelu stipendija su da učenici upisuju prvi, drugi, treći ili četvrti razred srednje škole na teritoriji Republike Srbije, imaju odličan uspeh, kao i nagrade na naučnim ili sportskim takmičenjima, a posebno se boduju socijalni status porodice i zdravstveni status njenih članova.


Ova stipendija mi neizmerno znači. Sa ovim novcem ću moći da platim troškove Petnice, pojedinih takmičenja, školskog pribora. Njom ću takođe pokriti osnovne troškove hrane i odeće, jer drugih prihoda za sad nemam. Živim sa tetkom jer su mi roditelji umrli. Sada, iako sam sama, ne osećam se tako, zahvaljujući Fondaciji. Uz njih imam podršku i nadu da će sve na kraju zaista biti dobro, izjavila je stipendistkinja Anastazija Govedarica koja je prisustvovala druženju.

Svi stipendisti su i volonteri koji pomažu svojoj zajednici - Crvenom krstu, siromašnijim sugrađanima ili školskim drugarima u učenju.

Na konkurs za školsku 2019/2020. godinu je stiglo više od 500 prijava što govori o tome da je pomoć deci neophodna i zato pozivamo sve zainteresovane da nam se pridruže i doniraju za program stipendija kako bi podržali što veći broj porodica i dece. Posebnu prednost pri dodeli stipendije imali su kandidati iz osetljivih društvenih grupa (materijalno ugrožene porodice, jednoroditeljske porodice, izbegličke i raseljeničke porodice, lica sa invaliditetom, dete/roditelj sa hroničnim bolestima i dr).

Više o programu možete pogledati na https://www.divac.com/stipendije

 

 

Tagovi

Ovaj sajt koristi kolačiće. Ukoliko nastavite sa korišćenjem ovog sajta, saglasni ste sa našom upotrebom kolačića. Politika privatnosti