Cilj webinara "Rodna ravnopravnost i održivi razvoj - gde je veza?" - SDG 5: Rodna ravnopravnost za sve bio je da okupi značajne društvene aktere i institucije i podstakne na dijalog o temi rodne ravnopravnosti uopšte i posebno u uslovima pandemije virusa COVID 19.

Održan webinar "Rodna ravnopravnost i održivi razvoj – gde je veza?"

Panelistkinje su bile Slavica Đukić Dejanović, ministarka u Vladi Republike Srbije bez portfelja zadužena za demografiju i populacionu politiku, Milana Rikanović, šefica kancelarije UN Women u Srbiji i ekspertkinja za pitanja rodne ravnopravnosti, Sanja Nikolin, preduzetnica i aktivistkinja u oblasti rodne ravnopravnosti i Jelena Ružić, predsednica Ženskog udruženja kolubarskog okruga - ŽUKO.

Panelistkinje su diskutovale o različitim aspektima uticaja pandemije na pitanja rodne ravnopravnosti u Republici Srbiji. Glavne teme koje su bile pokrivene tokom webinara su mere koje je Vlada Srbije preduzela da unapredi rodnu ravnopravnost, potom Iiazovi za sprovođenje politike rodne ravnopravnosti u Republici Srbiji, na nacionalnom i lokalnom nivou, kao i pozitivni i negativni aspekti rodne ravnopravnosti za različite socijalne grupacije (primena principa “Leave No One Behind”).

Webinar - SDG 5: Rodna ravnopravnost za sve organizovan je u okviru  projekta „Održivi razvoj za sve“ koji podržavaju vlade Švajcarske i Nemačke a implementira Deutsche Gesellschaft für Internationale Zusammenarbeit (GIZ) GmbH. Partneri na projektu su Fondacija Ana and Vlade Divac, Centar za visoke ekonomske studije,Beogradska otvorena škola, Fondacija centar za demokratiju, Timočki omladinski centar i Beogradski fond za političku izuzetnost. 

Projekat “Održivi razvoj za sve” podrazumeva uspostavljanje platforme za opštedruštveni dijalog među najznačajnijim nedržavnim akterima u Srbiji, poput civilnog društva, korporativnog sektora, akademske i istraživačke zajednice, profesionalnih udruženja, medija i građana, o usklađivanju razvojnih prioriteta Srbije sa ciljevima sadržanim u agendi za održivi razvoj 2030.

Ovaj sajt koristi kolačiće. Ukoliko nastavite sa korišćenjem ovog sajta, saglasni ste sa našom upotrebom kolačića. Politika privatnosti