Konkurs „Možemo i mi“ sprovodi Fondacija Ana i Vlade Divac u okviru projekta „Podrška stanovništvu u zajednicama pogođenim izbegličkom krizom u Srbiji“ uz podršku Fondacija za otvoreno društvo (Open Society Foundations).

Fondacija Ana i Vlade Divac će podržati najbolje projekte neformalnih grupa i organizacija civilnog društva koje unapređuju kvalitet života i rešavaju probleme lokalnog stanovništva, a posebno one projekte koji se realizuju u ruralnim sredinama, stvaraju prostor za zajedničke aktivnosti migranata i lokalnog stanovništva, u realizaciju uključuju veliki broj ljudi i koji stvaraju najveći benefit za lokalnu zajednicu u oblasti kulture, obrazovanja, zdravlja, sporta, bezbednosti, ekologije i dr.  

Fondacija je tokom prethodnih godinu dana podržala inicijative neformalnih grupa i lokalnih organizacija na teritoriji opština u kojima se projekat sprovodio - Subotica, Preševo, Sombor, Šid i Obrenovac a ukupan iznos podrške za 39 projekata iznosio je 140.000 dolara. Pored podrške projektima, projekat je podigao nivo empatije kroz organizovanje okruglih stolova i manifestacija koje promovišu solidarnost, kao što su Festivali solidarnosti. 

Fondacija će sada podržati inicijative neformalnih grupa i lokalnih organizacija sa teritorije opština Šid, Sombor i Obrenovac ukupnim iznosom podrške 70.000 dolara u dinarskoj protivvrednosti. Pozivamo sve građane i građanke i organizacije da se prijave i dođu na info sesije koje će Fondacija Ana i Vlade Divac organizovati u sve tri opštine kako bi sve zainteresovane informisala o uslovima konkursa. 

Neformalne grupe će biti u mogućnosti da dobiju do 200.000 dinara, a udruženja i fondacije do 600.000 dinara za realizaciju projekata.

REGISTRACIJA ZA INFO SESIJU:

Povodom raspisivanja konkursa za neformalne grupe i organizacije civilnog društva u Šidu, Somboru i Obrenovcu, Fondacija Ana i Vlade Divac organizuje 3 info sesije:

Šid - 11.12.2019. 12:00 - Biblioteka "Simeon Piščević", Petra Kočića 1

Obrenovac - 16.12.2019. u 12:00 - Klub za mlade, SKC Obrenovac, Kralja Aleksandra I br.63

Sombor - 17.12.2019. 14:00 - sala Doma učenika srednjih škola, ul Staparski put 1a

Ovaj sajt koristi kolačiće. Ukoliko nastavite sa korišćenjem ovog sajta, saglasni ste sa našom upotrebom kolačića. Politika privatnosti