Konkurs „Možemo i mi“ sprovodi Fondacija Ana i Vlade Divac u okviru projekta „Podrška stanovništvu u zajednicama pogođenim izbegličkom krizom u Srbiji“ uz podršku Fondacija za otvoreno društvo (Open Society Foundations).

Fondacija Ana i Vlade Divac će podržati najbolje projekte neformalnih grupa i organizacija civilnog društva koje unapređuju kvalitet života i rešavaju probleme lokalnog stanovništva, a posebno one projekte koji se realizuju u ruralnim sredinama, stvaraju prostor za zajedničke aktivnosti migranata i lokalnog stanovništva, u realizaciju uključuju veliki broj ljudi i koji stvaraju najveći benefit za lokalnu zajednicu u oblasti kulture, obrazovanja, zdravlja, sporta, bezbednosti, ekologije i dr. 

Fondacija će u narednih 12 meseci podržati inicijative neformalnih grupa i lokalnih organizacija na teritoriji opština u kojima se projekat sprovodi - Šid, Subotica i Preševo, a ukupan iznos podrške iznosiće 70.000 dolara.

Putem konkursa neformalne grupe će biti u mogućnosti da dobiju do 200.000 dinara, a udruženja i fondacije do 700.000 dinara za realizaciju projekata.

Fondacija poziva sve zainteresovane građane i organizacije sa teritorije navedenih opština da se prijave i dođu na info sesije koje će Fondacija Ana i Vlade Divac organizovati u sve tri opštine kako bi sve zainteresovane informsala o uslovima konkursa.

Info sesije će se održati u petak 24.11. u Šidu, u ponedeljak 27.11. u Subotici i 30.11. u Preševu.

Za prijave i informacije o vremenu i mestu održavanja info sesije, kao i otvorenom konkursu "Možemo i mi" posetite www.divac.com/mozemoimi

Pored podrške projektima, projekat će podići nivo empatije kroz organizovanjem okruglih stolova i manifestacija koje promovišu solidarnost.

Ovaj sajt koristi kolačiće. Ukoliko nastavite sa korišćenjem ovog sajta, saglasni ste sa našom upotrebom kolačića. Politika privatnosti