Festival solidarnosti u Obrenovcu
Festival solidarnosti u Obrenovcu

Festival Solidarnosti održan je u Arboretumu a ovom prilikom predstavile su se organizacije civilnog društva koje unapređuju kvalitet života i rešavaju probleme lokalnog stanovništva u opštini Obrenovac. Festival solidarnosti je organizovan u okviru Likovne kolonije - Obrenovac 2019.

Cezar centar za različitost je na festival pokazao svoje umeće izrade ekoloških muzičkih instrumenata koji mogu da se recikliraju. Učenički parlament- OŠ Barič se istakao pravljenjem i ukrašavanjem lopti od recikliranog tekstila. Među ostalima predstavili su svoje veštine Izviđači, Crveni krst i FK Duboko.

Održana je i Eko tribina na znakovnom jeziku koji je organizovao Beogradski centar za osobe sa invaliditetom.

Na festivalu je veliku pažnju privukla dečja predstava “Čarobna mušmula” Doma kulture Obrenovac.

Divna Sokić iz Crvenog krsta Obrenovac je povodom aktivnosti na festival istakla: Projekat U znanju je moć - nauči prvu pomoć realizovan je uz podršku Fondacije Ana i Vlade Divac. Sam projekat podrazumevao je adaptaciju neupotrebljive prostorije u zgradi Crvenog krsta Obrenovac, u kojoj će se u budućnosti realizovati obuke prve pomoći za sve zainteresovane građane. Na taj način, podiže se bezbednosna kultura naših sugrađana, kao i spremnost da se adekvatno reaguje u slučajevima kada je prvu pomoć neophodno primeniti.

Ivana Živanović je u ime Fondacije Ana i Vlade Divac naglasila: Rad organizacija obuhvaćenih projektom „Podrška stanovništvu u zajednicama pogođenim izbegličkom krizom u Srbiji“ koji realizuje Fondacija Ana i Vlade Divac uz podršku Fondacija za otvoreno društvo (Open Society Foundations) stvara prostor za zajedničke aktivnosti migranata i lokalnog stanovništva. U realizaciju svih aktivnosti uključio se veliki broj ljudi što predstavlja dodatnu vrednost za lokalnu zajednicu, posebno u oblasti kulture, obrazovanja, zdravlja, sporta i ekologije.

Ovaj sajt koristi kolačiće. Ukoliko nastavite sa korišćenjem ovog sajta, saglasni ste sa našom upotrebom kolačića. Politika privatnosti