Fondacija Ana i Vlade Divac je dodelila sredstva lokalnim inicijativama izabranim na konkursu ,,Možemo i mi" koji organizuje treću godinu zaredom u gradovima Srbije. Izabran je 21 projekat u Obrenovcu, Somboru i Šidu.

7,3 miliona dinara za lokalne inicijative u Obrenovcu, Somboru i Šidu

Projekti podržavaju rešavanje svakodnevnih problema i potreba ovih opština, istovremeno stvarajući prostor za saradnju između izbeglica i lokalnog stanovništva.

Pogledajte koje su sve inicijative podržane OVDE.

U opštini Obrenovac podržano je devet inicijativa u ukupnoj vrednosti od 2,6 miliona dinara, u opštini Sombor osam inicijativa u vrednosti od 3,1 milion dinara i u opštini Šid 1,6 miliona dinara.

“Drago nam je što smo u mogućnosti da podržimo čak 21 lokalni projekat u opštinama koje su pogođene migrantskom krizom. Projekti će doprineti rešavanju lokalnih problema i uključiće migrante i izbeglice u aktivnosti koje će koristiti čitavoj zajednici. Lokalne inicijative će organizovati različite zanimljive kreativne i likovne radionice, pozorišne predstave, ekološke akcije i maskenbale za decu na kojima mogu da učestvuju svi građani ovih opština’’ rekla je direktorka Fondacije Ana i Vlade Divac, Ana Koeshall i dodala da je solidarnost jedna od ključnih vrednosti koje ova Fondacija neguje i promoviše.

U okviru projekata, Fondacija Ana i Vlade Divac sa lokalnim partnerima organizovaće i Festivale solidarnosti - manifestacije na kojima će se podsticati inkluzija među građanima, ali i predstaviti rezultati sprovedenih aktivnosti.

Projekat „Podrška stanovništvu u zajednicama pogođenim izbegličkom krizom u Srbiji“ realizuje Fondacija Ana i Vlade Divac treću godinu zaredom uz podršku Fondacija za otvoreno društvo (Open Society Foundations). U okviru projekata, u prethodnom periodu podržali smo 39 projekata u opštinama Šid, Sombor, Obrenovac, Preševo i Subotica, u ukupnom iznosu od 140,000 dolara.

Ovaj sajt koristi kolačiće. Ukoliko nastavite sa korišćenjem ovog sajta, saglasni ste sa našom upotrebom kolačića. Politika privatnosti