Osim Fondacije Ana i Vlade Divac u organizaciji su učestovali Ernst&Young Srbija, Biznis Nova, Američki kutak u Novom Sadu i Kulturni centar Novi Sad.

Kulturni centar Novi Sad

Kulturni centar Novi Sad

 

Predavanje o preduzetništvu održano 10. maja bilo je namenjeno je studentima i mladim preduzetnicima kako bismo ih dodatno osnažili i motivisali da pokrenu sopstvene poslovne aktivnosti. Predstavljen je program EY Preduzetnik godine koji kompanija Ernst&Young realizuje u Srbiji i čiji učesnici su zainteresovanima preneli svoja iskustva. Tribinu je posetilo 40 učesnika, a otvorila se i interesantna diskusija zahvaljujući odličnim predavačima, zanimljivim i korisnim informacijama koje su preneli o razvoju svojih kompanija.

 

Svoja iskustva su predstavili:

  • Vladimir Mastilović, vlasnik i osnivač kompanije 3Lateral - inovativna kompanija, govorio je o tome kako je moguće osvojiti svetsko tržište sa sedištem u Srbiji i kako iskoristiti maksimum naših znanja. Posle desetak godina vizionarskog rada i proboja na globalnoj IT sveni kompanija ima 70 zaposlenih i bavi se kreiranjem specijalnih uređaja i softvera za prepoznavanje lica koje se koriste u oblastima od hirurgije do sistema za zaštitu.
  • Marko Kukić, vlasnik i osnivač kompanije BgReklam - inovativne kompanije, koji je govorio o tome koliko je teško bilo odlučiti se i uspeti da se pomoću inovacija u proizvodnji probiju na tržište Zapadne Evrope; sa osvrtom na modernizaciju proizvodnje uvođenjem japanskog Kaizen principa. BGReklam se bavi proizvodnjom svih vrsta prodajnih štandova među kojima su i oni sa hologramima i fantastičog dizajna.
  • Miloš Perović (izvršni direktor kompanije Termovent-Komerc), kompanije je specijalizovana za izradu opreme za hlađenje i grejanje koja se koristi u fabrikama u preko 40 država širom sveta. Akcenat razgovora bio je o tome koliko je teško preuzeti poslovanje u porodičnoj kompaniji i kako izgleda kada 2 generacije treba da usklade svoju lidersku viziju uz potrebu za ubrzani razvoj kompanije, inovacije u proizvodnji i povećanje broja zaposlenih.

 

Fondacija Ana i Vlade Divac obeležava 10 godina svog rada i u sklopu ovog jubileja organizujemo čitav niz manifestacija pod nazivom „Slavimo solidarnost“. Želimo da podstaknemo solidarnost pružajući našim sugrađanima širom Srbije raznovrsne besplatne programe i aktivnosti prilagođene različitim generacijama i interesima građana Srbije.

Jedan od načina je upravo Predavanje za koje verujemo da će vam biti više nego korisno. Osim Fondacije Ana i Vlade Divac u organizaciji su učestvovali i EY Srbija, organizacija Biznis Nova, Američki kutak u Novom Sadu i Kulturni centar Novi Sad. Zahavljujemo se i kompaniji Coca-Cola Hellenic koja je donirala osveženje za učesnike.

 

 

Ovaj sajt koristi kolačiće. Ukoliko nastavite sa korišćenjem ovog sajta, saglasni ste sa našom upotrebom kolačića. Politika privatnosti