Sve je organizovano uz podršku Fondacije Ana I Vlade Divac u okviru projekta "Slavimo solidarnost",

Predstava "Jučer sam se sjetio plave"

Predstava "Jučer sam se sjetio plave"

Predstava “Jučer sam se sjetio plave“ Kazališta slepih i slabovidih „Novi život“ , iz Zagreba odigrana je 13. maja u 20 časova na velikoj sceni Ustanove kulture Vuk u Beogradu u okviru programa “ Artšverca“ Kulturnog centra Baraka.

Scena u kojoj se glumac Vojin Perić obraća dečaku (sebi kad je bio mali i  imao vid) , tekst u kojem mu obećava da ima života i bez vida , da će voleti i biti voljen, da će pisati pesme, da će se ljubiti na samom je vrhu najiskrenijih ( najemocionalnijih ) tekstova savremenog teatra. Zbog njega i cele predstave beogradska publika može biti zahvalna glumcima: Dijani Biondić, Suzani Bliznec, Milenku Zeki, Vojinu Periću, Lorisu Pilavu što su ih uveli u svet s one strane vida .

Kazalište slijepih i slabovidih “Novi život” započelo je svoj umetnički put daleke 1948. godine predstavom Mile Klopčića, «Mati».  Stalni ansambl čini 12 slijepih i slabovidnih glumaca, ali sve češće u našim predstavama glume i profesionalni glumci.

Sve je organizovano uz podršku Fondacije Ana I Vlade Divac koja je u okviru projekta "Slavimo solidarnost" pomogla da se beogradskoj publici prikaže ovo umetničko delo.

Sav prihod od prodatih karata dobio je ansambl Kazališta slepih i slabovidih.

Fondacija Ana i Vlade Divac nizom manifestacija pod imenom “Festival solidarnosti” od 15-20. maja obeležava 10 godina rada tokom koga smo zahvaljujući brojnim donatorima, pojedincima, kompanijama i organizacijama pomogli preko 600.000 ljudi. 

 

 

 

Ovaj sajt koristi kolačiće. Ukoliko nastavite sa korišćenjem ovog sajta, saglasni ste sa našom upotrebom kolačića. Politika privatnosti