"Odeća za sve" u više opština Srbije

Humanitarna akcija "Odeća za sve"

Fondacija „Ana i Vlade Divac” organizovala je od početka 2017. godine akciju “Odeća za sve” uz podršku kompanije „Inditeks“ u ustanovama više opština u Srbiji.

U Subotici su predstavnici Fondacije i Humanitarnog centra za integraciju i toleranciju (HCIT) kao i članovi Gradskog veća zaduženi za obrazovanje i socijalna pitanja i zdravstvo, Nataša Aleksić i Ilija Đukanović uz podršku kompanije „Inditeks“, obradovali mališane iz Doma za decu ometenu u razvoju "Kolevka", kao i štićenike Osnovne i srednje škole „Žarko Zrenjanin“, paketićima garderobe i obuće.

Ilija Đukanović je, tom prilikom, istakao da Grad Subotica ovom akcijom nastavlja uspešnu saradnju sa Fondacijom “Ana i Vlade Divac“.
U dosadašnjoj saradnji sa Fondacijom realizovano je nekoliko projekata u Subotici: prošireni su kapaciteti Narodne kuhinje Gradske organizacije Crvenog krsta Subotica i donirana je oprema za reagovanje u kriznim situacijama, a organizovani su i edukativni treninzi za članove lokalnog štaba za vanredne situacije.

Pored direktne humanitarne pomoći izbeglicama i migrantima, Fondacija “Ana i Vlade Divac“, u saradnji sa lokalnim partnerom HCIT-om iz Subotice pruža podršku i lokalnim zajednicama koje su pogođene izbegličkom krizom sa ciljem da ojačaju njihove kapacitete.

U okviru akcije Odeća za sve dodeljena je i garderoba Društvu za pomoć MNRO Zvezdara, kao donirana je nova odeća i obuća korisnicima stanovanja uz podršku Asocijacije za Promociju Inkluzije.

Prijatelji iz Udruženja imaju i mašine za šivenje na kojima su radno angažovani njihovi korisnici, pa će moći određene stvari da preprave i raspodele svojim članovima.

MNRO je Udruženje roditelja dece i osoba sa smetnjama u razvoju koje neguje društveni aktivizam i povezivanje lokalne zajednice.

Ovaj sajt koristi kolačiće. Ukoliko nastavite sa korišćenjem ovog sajta, saglasni ste sa našom upotrebom kolačića. Politika privatnosti