Akcija Fondacije Ana i Vlade Divac i Infostana za obnovu kuća u Obrenovcu

Uz januarske račune uplatnice za obnovu Obrenovca

Fondacija Ana i Vlade Divac u saradnji sa JKP „Infostan“ pokrenula je zajedničku akciju pod nazivom „Za obnovu Obrenovca“ čiji je cilj prikupljanje sredstava za obnovu porodičnih kuća oštećenih u majskim poplavama. Beograđani će uz januarske račune Infostana,  čija distribucija počinje ove nedelje dobiti uplatnice preko kojih  se mogu uključiti u akciju  a sva prikupljena sredstva biće upotrebljena za rekonstrukciju stambenih objekata ugroženih porodica kroz dodelu građevinskog materijala.

Nakon poplava u maju 2014. godine, Fondacija Ana i Vlade Divac je uz podršku brojnih pojedinaca, kompanija i organizacija do sada obnovila preko 100 kuća, od čega 60 kuća u Obrenovcu. Početkom marta, još 15 porodica iz Obrenovca će dobiti građevinski materijal za obnovu kuća a sredstva su prikupljena zahvaljujući individualnim donatorima.

Nastavljamo  i dalje da pomažemo u obnovi kuća, jer veliki broj Obrenovčana još nije obnovio svoje domove!

 

VIŠE O AKCIJI “ZA OBNOVU OBRENOVCA”

 • Akcija je vezana samo uz januarske račune Infostana, tj. građani će dobiti samo jednom uplatnicu putem koje mogu da doniraju  za obnovu kuća u Obrenovcu  i do kraja marta će biti poznat podatak koliko je novca kroz ovu akciju prikupljeno.
 • Sav novac koji bude prikupljen kroz ovu akciju ići će za obnovu kuća kroz donaciju građevinskog materijala.
 • Fondacija će dodeljivati građevinski materijal (ne novac) u vrednosti do 4.500 EUR sa uključenim PDV-om po porodici,  na osnovu procenjene štete i procene neophodnog materijala koju daje ovlašćeni građevinski inženjer a porodice same ugrađuju materijal. Inženjer Fondacije stoji im na raspolaganju za sva pitanja i nedoumice
 • Komisija za odabir korisnika u čijem sastavu su pored predstavnika Fondacije Ana i Vlade Divac i predstavnici Opštine Obrenovac  definiše i utvrđuje kriterijume za odabir porodica koje će dobiti materijal za obnovu kuća.
 • Da korisnici nisu već dobili donaciju od nekog drugog donatora (te informacije dobijamo iz opštine)
 • Da je oštećenje na objektu nastalo kao posledica poplava
 • Da je stepen oštećenja takav da se prostor za stanovanje može obnoviti, odnosno adaptirati i staviti u funkciju stanovanja, sa datom donacijom
 • Da su nosilac i/ili članovi porodičnog domaćinstva i vlasnik/vlasnici objekta za koji se traži donacija
 • Da nosilac i članovi porodičnog domaćinstva imaju prebivalište i boravište na adresi objekta, za koji traže donaciju
 • Da porodica nema drugu nepokretnost kojom može zadovoljiti svoje stambene potrebe
 • Da porodica ima mogućnosti da samostalno ugradi dobijeno građevinski materijal u roku od 45 dana
 • Pored ovih osnovnih kriterijuma, uzimaju se u obzir i socio ekonomski status porodice, bolest dece
 • Fondacija će kao i u svim prethodnim akcijama, uvažavajući svoje osnovno načelo transparentnosti I poštovanja donatora, u ovom slučaju, građana Beograda,  objaviti rezultate i ove akcije (koliko je novca prikupljeno i koliko je kuća/porodica dobilo materijal za obnovu) u svim sredstvima javnog informisanja, u svojim izveštajima, uključujući i izveštaj Infostanu, kao i  na na zvaničnom sajtu Fondacije.

 

Ovaj sajt koristi kolačiće. Ukoliko nastavite sa korišćenjem ovog sajta, saglasni ste sa našom upotrebom kolačića. Politika privatnosti