Uz septembarske račune uplatnice JKP "Infostan" za pomoć najugroženjim jednoroditeljskim porodicama u Beogradu.

Akcija Fondacije Ana i Vlade Divac i JKP "Infostan tehnologije" za jednoroditeljske porodice u Beogradu

Fondacija Ana i Vlade Divac u saradnji sa JKP „Infostan tehnologije“ pokrenula je osmu godinu zaredom zajedničku akciju za pomoć najugroženijh sugrađanima.

Prema podacima poslednje Ankete o prihodima i uslovima života iz 2017. godine stopa siromaštva u domaćinstavima gde jedan roditelj brine o jednom ili više izdržavane dece je 28% . Prepoznajući ovu društvenu grupu kao jednu od najugroženijih u našem društvu, Fondacija Ana i Vlade Divac već dugi niz godina pruža pomoć samohranim roditeljima i jednoroditeljskim porodicama.

Svi žitelji Beograda, koji su u mogućnosti da pomognu, željeni novčani iznos mogu, bez provizije, uplatiti putem uplatnice koju su dobili uz septembarski račun Infostana.

Takođe, građani mogu donirati i online putem sajta Fondacije Ana i Vlade Divac OVDE.

U prošlogodišnjoj akciji u saradnji sa JKP “Infostan tehnologije“ prikupljeno je više od 1.700.000 dinara za nabavku paketa sa osnovnim životnim namirnicama za 550 jednoroditeljskih porodica, a akciji se priključilo 5.099 Beograđana i Beograđanki.

Fondacija Ana i Vlade Divac je do sada pomagala jednoroditeljske porodice širom Srbije kroz stambeno zbrinjavanje, direktnu humanitarnu pomoć i podršku u započinjanju i razvoju preduzetništva.

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Fondacija „Ana i Vlade Divac“ i JKP „Infostan“, uz podršku Skupštine Grada Beograda, su 2014. godine sproveli zajedničku akciju JEDAN U MILION sa ciljem prikupljanja sredstava za opremanje i obnovu osnovnih škola na teritoriji Beograda.

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Nakon poplava u maju 2014. godine, Fondacija Ana i Vlade Divac je uz podršku brojnih pojedinaca, kompanija i organizacija do sada obnovila preko 115 kuća, od čega 60 kuća u Obrenovcu. Akcija sa JKP "Infostan tehnologije" „Za obnovu Obrenovca“ organizovana je 2015. a cilj je bio prikupljanje sredstava za obnovu porodičnih kuća oštećenih oplavama te godine. Beograđani su uz januarske račune Infostana dobili uplatnice preko kojih su se uključili u akciju, a sva prikupljena sredstva bila sz upotrebljena za rekonstrukciju stambenih objekata ugroženih porodica kroz dodelu građevinskog materijala.

 

Ovaj sajt koristi kolačiće. Ukoliko nastavite sa korišćenjem ovog sajta, saglasni ste sa našom upotrebom kolačića. Politika privatnosti