Subotica, 23. novembar, 2016 - Fondacija Ana i Vlade Divac i Američka agencija za međunarodni razvoj (USAID) donirale su  opremu vrednu million dinara za narodnu kuhinju Crvenog krsta u Subotici. Donacija će omogućiti najvećoj narodnoj kuhinji na teritoriji Vojvodine da priprema dodatnih 400 obroka dnevno. Narodna kuhinja priprema 1,100 obroka  dnevno već duže od 20 godina. Zahvaljujući donaciji, kuhinja će sad  pripremati 1,500 obroka dnevno za članove lokalne zajednice i migrante.

Povećanjem kapaciteta kuhinje za pripremanje i isporuku većeg broja obroka za subotičke porodice, Grad Subotica koji pomaže svakodnevno funkcionisanje narodne kuhinje Crvenog krsta unaprediće kvalitet svojih socijalnih usluga.  Obraćajući se prisutnima prilikom obilaska narodne kuhinje dr Siniša Trajković, sekretar Gradske organizacije Crvenog krsta Subotice izjavio je, “Želim da izrazim našu veliku zahvalnost za donaciju koja će omogućiti da veći broj porodica u našem gradu ima pristojan i redovan obrok što će unapređenju kvaliteta njihovih života.”

Sredstva za ovu donaciju Fondacije Ana i Vlade Divac obezbeđena su u okviru USAID -ovog projekta “Podrška lokalnim zajednicama u odgovoru na izbegličku krizu“.  Ovaj 18-mesečni projekat sprovodi se u opštinama: Šid, Subotica, Tutin, Sjenica, Preševo, Dimitrovgrad i Lajkovac. 

Ovaj sajt koristi kolačiće. Ukoliko nastavite sa korišćenjem ovog sajta, saglasni ste sa našom upotrebom kolačića. Politika privatnosti