Treninzi u okviru Projekta "Podrška lokalnim zajednicama u odgovoru na izbegličku krizu"

Trening u Sjenici

Trening u Sjenici

U Sjenici je od 5. aprila započeo trodnevni trening za podizanje kapaciteta lokalnih zajednica u odgovoru na vanredne situacije.

Trening organizaciji Fondacija Ana i Vlade Divac i USAID Serbia je namenjen članovima opštinskog štaba za vanredne situacije, članovima saveta za migracije i poverenicima civilne zaštite.

Treninzi su organizovani u okviru Projekta “Podrška lokalnim zajednicama u odgovoru na izbegličku krizu” koji ima za cilj jačanje kapaciteta lokalnih samouprava pogođenih izbegličkom krizom, među kojima je i opština Sjenica za reagovanje u ovoj ali i svim potencijalnim vanrednim i kriznim situacijama poput poplava, zemljotresa, požara.

Do sada su održani treninzi za podizanje kapaciteta lokalnih zajednica u odgovoru na vanredne situacije u Šidu, Tutinu i Subotici, Lajkovcu, Dimitrovgradu i Preševu a poslednji trening za reagovanje u vanrednim situacijama u okviru ovog projekta održan je u Sjenici.

 

Ovaj sajt koristi kolačiće. Ukoliko nastavite sa korišćenjem ovog sajta, saglasni ste sa našom upotrebom kolačića. Politika privatnosti