Fondacija Ana i Vlade Divac učestvuje na ovogodišnjem Mikser Festivalu koji se održava od četvrtka, 25. maja do nedelje 28. maja na lokaciji Silosi Žitomlin, na Dorćolu u Beogradu.

Mikser Festival 2017.

Mikser Festival 2017.

Program Fondacije na ovogodišnjem Mikseru pod nazivom “Život ne bira puteve” sastoji se od nekoliko aktivnosti i nosi naziv  kampanje koju Fondacija Ana i Vlade Divac sprovodi sa ciljem da poveća empatiju građana Srbije prema izbeglicama i migrantima i da promoviše solidarnost i humanost kao univerzalne ljudske vrednosti.

Kampanja je deo projekta “Podrška lokalnim zajednicama u odgovoru na izbegličku krizu” koji Fondacija sprovodi uz podršku Američke agencije za međunarodni razvoj (USAID).

Za vreme trajanja festivala, posetioci će na štandu Fondacije Divac i USAID-a moći da pogledaju fotografije novinske agencije Tanjug nastale tokom praćenja izbegličke krize na nekoliko lokacija u Srbiji u periodu od 2015. godine do danas.

U petak, 26. maja od 17.30 na štandu će migranti kuvari pripremati tradicionalna jela sa Bliskog istoka, i preneti neke od tradicionalnih recepata gostima festivala.

U subotu, 27. maja, u 16 sati biće održana modna revija na kojoj će biti predstavljeni unikatni modeli koje su sašile žene migrantkinje koje su pohađale radionicu šivenja Fondacije Divac u Centru za azil u Krnjači.

U nedelju, 28. maja, od 12 do 14 sati, za decu koja sa roditeljima posete festival, na štandu Fondacije Divac i USAID-a organizovana je radionica crtanja i slikanja uz animatora. Na radionici će učestvovati i talentovani dečak, mali umetnik, Farhad, izbeglica iz Avganistana koji će se družiti sa decom i podeliti sa njima svoje tehnike crtanja i slikanja. 

 

Ovaj sajt koristi kolačiće. Ukoliko nastavite sa korišćenjem ovog sajta, saglasni ste sa našom upotrebom kolačića. Politika privatnosti