U pitanju su osnovne škole„ Mile Dubljević" u Lajkovcu (Bogovađa) „12 decembar" u Sjenici, „Sremski front" u Šidu (Sot), „Miloš Crnjanski" u Subotici, Hristo Botev u Dimitrovgradu, "Rifat Burdžević Tršo" u Tutinu i „Branko Pešić" u Beogradu.

Donacija nameštaja i kompjuterske opreme osnovnim školama

 

Fondacija Ana i Vlade Divac je tokom prethodne nedelje (od 19. do 24. juna) u okviru projekta „Podrška lokalnim zajednicama u odgovoru na izbegličku krizu“ koji sprovodi u saradnji sa Američkom agencijom za međunarodni razvoj (USAID) donirala kompjutersku opremu i nameštaj za sedam škola u opštinama pogođenim izbegličkom krizom u ukupnoj vrednosti 30 000 dolara.

Podeljeno je ukupno 200 školskih klupa, 240 školskih stolica, 44 bele školske table 41 računar sa pratećom opremom (monitori, miševi, tastature), 10 klupa i 20 stolica za predškolce, kao i 12 bibliotekarskih ormana i jedno projektno platno.

Osnovna ideja ove akcije je da donacije ojačaju kapacitete škola da bi, kako lokalni đaci i nastavnici, tako i izbeglice imali savremeniju i udobniju nastavu.

U okviru navedenog projekta sa USAID, osim pružanja direktne humanitarne pomoći izbeglicama i migrantima Fondacija Divac i USAID pružaju podršku i lokalnim zajednicama koje su najviše pogođene izbegličkom krizom (Subotica, Šid, Dimitrovrgad, Preševo, Sjenica, Tutin, Lajkovac) i Beograd organizujući obuke za reagovanje u vanrednim situacijama. Takođe, organizovali su 150 volonterskih akcija u kojima je zajednički učestvovalo lokalno stanovništvo i migranti. Zajedno smo radili na čišćenju životne sredine, sadnji drveća i cveća, ali i organizovali fudbalske utakmice.

 

 

Ovaj sajt koristi kolačiće. Ukoliko nastavite sa korišćenjem ovog sajta, saglasni ste sa našom upotrebom kolačića. Politika privatnosti