Svaki četvrti preduzetnik u Srbiji mlađi od 30 godina
Iako je stopa nezaposlenosti mladih u padu, petina mladih ljudi traži posao duže od godinu dana.

Na okruglom stolu "Učešće mladih u privredi Srbije" Fondacija je predstavila rezultate istraživanja "Ekonomska uključenost mladih u Srbiji"

Na danas održanom okruglom stolu „Uloga mladih u privredi Srbije“  Fondacija Ana i Vlade Divac predstavila je rezultate istraživanja „Ekonomska uključenost mladih u Srbiji“ sprovedenog u okviru projekta „Mreža omladinskih fondova Zapadnog Balkana i Turske“ koji fondacija realizuje u Srbiji uz finansijsku podršku Evropske komisije. 

Glavni rezultati istraživanja su ti da je u Srbiji svaki četvrti preduzetnik i svaki 17. vlasnik preduzeća - mlađi od 30 godina, takođe da je stopa nezaposlenosti mladih pala za skoro 8 % u poslednje četiri godine ali i da je i dalje zabrinjavajući podatak to što je čak četvrtina sugrađana ovog starosnog doba ekonomski isključena (nisu zaposleni, ne školuju se). 

Rezultate ovog istraživanja predstavio je pred prisutnima na okruglom stolu Mihailo Karović, istraživač javnih politika, a svoje viđenje, rad i iskustva na temu učešća mladih u privredi Srbije izneli su i Miloš Đuričanin, predstavnik Srpske asocijacije menadžera, Vladimir Radovanović, predstavnik Privredne komore Srbije, i Siniša Čađo, predstavnik Američke agencije za međunardoni razvoj (USAID).

Kako je to biti mladi preduzetnik u Srbiji rekao nam je Miloš Vasić iz Blaca koji se bavi ugostiteljstvom u ovom mestu i koji je član Divac omladinskog fonda u Blacu.

 

 

Ovaj sajt koristi kolačiće. Ukoliko nastavite sa korišćenjem ovog sajta, saglasni ste sa našom upotrebom kolačića. Politika privatnosti