Fondacija Ana i Vlade Divac je u saradnji sa gradom Užice je u okviru projekta „Divac poljoprivredni fondovi u gradu Užicu" obezbedila bespovratna sredstava u iznosu od 4.212.650,00 dinara.

Na konkurs za dodelu sredstava je stiglo ukupno 35 prijava, a konkursna komisija je odabrala njih 26 koje zadovoljavaju uslove konkursa.

Fondacija Ana i Vlade Divac i grad Užice obezbedili bespovratna sredstva za 26 porodičnih gazdinstava

Cilj je da se osnaže porodice koje žive i rade na selu, a konkurs je namenjen razvoju plasteničke proizvodnje kao poljoprivredne delatnosti za poljoprivrednike koji imaju registrovano gazdinstvo na teritoriji grada Užice.

Potpisivanje ugovora sa dobitnicima donacije održano je u Svečanoj sali opštine uz prisustvo članova lokalne samouprave i predstavnika Fondacije Ana i Vlade Divac.

„Dobitnici donacije dobiće plastenike za uzgajanje voća i povrća, i imaju obavezu da učestvuju sa sopstvenim sredstvima u visini 20% ukupne vrednosti doniranog plastenika. Pri samom odabiru, prednost je data mladim poljoprivrednicima i ženama starosti do 45 godina“ rekao je Slobodan Kuzmanović, član gradskog veća za privredu i poljoprivredu. 

„Radili smo najrazličitije projekte, škole, vrtiće, omladinske fondove. Kod nas u Fondaciji poljoprivreda je prioritetna grana, a Grad Užice naš strateški partner od početka. Uvek radimo zajedno i gledamo šta je to što je prioritet Grada vezano za poljoprivredu. Ove godine to su plastenici. Ogromno nam je zadovoljstvo što danas sa 26 gazdinstava potpisujemo ugovor i od sutra već kreće montiranje plastenika. Smatrali smo da dodela sredstava za plastenike treba da bude ranije, ali zbog epidemiološke situacije nismo bili u mogućnosti da sprovedemo ove mere. Nadamo se da ćemo nastaviti saradnju sa Užicem i da ćemo i sledeće godine obradovati poljoprivrednike sa nekim novim ili sličnim merama.“ rekla je Ana Košel, direktorka Fondacije Ana i Vlade Divac.

Fondacija Ana i Vlade Divac je više od 10 godina prisutna u selima širom Srbije sa ciljem da podrži razvoj porodičnih gazdinstava i obezbedi bolje uslove za poljoprivrednike, a posledično i unapredi životne uslove porodica koje žive na selima. Do sada je direktno podržano više od 1.000 gazdinstava sa donacijama u vrednosti od preko 160.000.000 dinara.

Poljoprivrednici koji su dobili podršku:

1. Mijatović Vladan, selo Buar

2. Starčević Slađana, selo Ravni

3. Vračarić Slavica, selo Kremna

4. Radomirović Danijela, Trnava, selo Kremna

5. Maksimović Milan, selo Karan

6. Paunović Marija, selo Potočanje

7. Stefanović Uroš, selo Volujac

8. Nikitović Ivana, selo Zlakusa

9. Đokić Jasmina, Užice

10. Simić Vladimir, selo Gostinica

11. Stanković Danijela, selo Stapari

12. Krsmanović Aleksandar, selo Ribaševina

13. Đokić Dragomir, selo Ribaševina

14. Stojanović Srećko, Užice

15. Ružić Tamara, Užice

16. Paunović Dragana, Sevojno

17. Aleksić Jordan, selo Karan

18. Zarić Jelena, selo Kačer

19. Dimitrijević Dragica, Lunovo selo

20. Jovanović Vladimir, Užice

21. Leontijević Katarina, selo Karan

22. Cvijović Dragana, Lunovo selo

23. Vukotić Pavle, Sevojno

24. Đoković Milica, Užice

25. Subotić Milutin, selo Krvavci

26. Perović Nebojša, Sevojno

Ovaj sajt koristi kolačiće. Ukoliko nastavite sa korišćenjem ovog sajta, saglasni ste sa našom upotrebom kolačića. Politika privatnosti