U Požegi održane tri radionice za mlade poljoprivrednike

U Požegi u srednjoj poljoprivrednoj školi "Ljubo Mićić" održane su radionice od 21. februara do 07. marta, a potom su se učenici prijavili na konkurs za koji su sredstva odvojili Fondacija Divac, kao i opštine Ruma i Požega.

Radionice se održavaju u okviru projekta „Osnaživanje mladih preduzetnika u oblasti poljoprivrede“ fondacije „Ana i Vlade Divac“ i projekta Nemačke razvojne saradnje Podsticanje zapošljavanja mladih, koji sprovodi nemačka organizacija za međunarodnu saradnju „GIZ“.

Radionici je prisustvovalo ukupno 19 učenika i pažljivo su i sa zanimanjem pratili sjajno predavanje stručnjaka iz Regionalne razvojne agencije Zlatibor koji nam kao partneri pomažu da srednjoškolcima pomognemo da razviju veštine za pisanje biznis plana o temama koje se tiču poljoprivrede. 

Teme koje će biti obrađene na radionicama se tiču: procene sopstvenih resursa i kapaciteta, procene tržišta, okruženja i konkurencije, značaj biznis plana i njegovog kreiranja na individualnom nivou. Oblasti interesovanja su ratarstvo, povrtarstvo, voćarstvo, vinogradarstvo, gljivarstvo, stočarstvo, prerada...

Najbolje poslovne ideje će biti nagrađene nabavkom opreme za poljoprivrednu proizvodnju u vrednosti od po 2.000 evra (5 učenika iz škole iz Požege i još 5 iz Rume).

 

Ovaj sajt koristi kolačiće. Ukoliko nastavite sa korišćenjem ovog sajta, saglasni ste sa našom upotrebom kolačića. Politika privatnosti