U poseti mladim poljoprivrednicima u Prokuplju i Kuršumliji

Posetili smo prokupački kraj gde nas je dočekalo sedam mladih poljoprivrednika koji su dobili sredstva za unapređenje proizvodnje na porodičnim gazdinstvima. Jedan od njih je i Milan Jovanović iz sela Maričići, opština Kuršumlija, koji je dobio je traktorski frezer za obradu zemlje. Jelena Stajković iz Vlahova kod Žitorađe je dobila tresač za branje voća, kao i Anđela Đorđević iz Vodica kod Prokuplja. Ovaj kraj je poznat po višnji, tako da će Jelena i Anđela sigurno svoju proizvodnju voća iskoristiti za bolji plasman na tržište.

Mladi poljoprivrednici iz ovih krajeva Srbije uglavnom se posvećuju unapređenju voćarske proizvodnje, pogotovo višnje, po kojoj je ovaj deo naše zemlje poznat. Zahvaljujući doniranoj opremi, pretežno mehanizaciji, poljoprivrednici će raditi efikasnije u zaštiti voća od štetočina, a ostvariće i uštede u proizvodnji.

Pored Milana, Jelene  i Anđele, još četvoro mladih poljoprivrednika sa teritorije grada Prokuplja je dobilo vredne donacije. Projektom podržavamo i učenike srednjih poljoprivrednih škola u Požarevcu i Požegi koje ćemo obići tokom leta.

Ukupan fond za donacije u 2019. godini iznosi 4.636.000 dinara i sa njim ćemo podržati 31 mladog poljoprivrednika, a formiran je zahvaljujući podršci individualnih donatora Fondacije Divac i gradova Prokuplje i Požarevac, kao i opština Gornji Milanovac, Žagubica i Arilje.

   

Ovaj sajt koristi kolačiće. Ukoliko nastavite sa korišćenjem ovog sajta, saglasni ste sa našom upotrebom kolačića. Politika privatnosti