Prokuplje, predstavljanje projekta mladim poljoprivrednicima

Prokuplje, predstavljanje projekta mladim poljoprivrednicima

Fondacija Ana i Vlade Divac sa partnerima - gradovima Požarevac i Prokuplje, kao i opštinama Požega, Gornji Milanovac i Arilje započela je u 2019. projekat podrške mladim poljoprivrednicima, učenicima završne godine srednje poljoprivrednih škola u Požarevcu, Prokuplju i Požegi.

U skladu sa dogovorom, za ovu godinu smo donacijama navedenih partnera obezbedili budžet u ukupnom iznosu od 4.400.000 dinara koji će se koristiti isključivo za nabavku sredstava za rad za mlade poljoprivrednike čije poslovne ideje zajednička komisija odredi kao najbolje. 

Tokom marta su potpisani dokumenti o saradnji svih partnera, a učenicima je prezentovan program, rezultati iz prošle godine i pozvani su da prijave svoje poslovne ideje. Krajem aprila će komisija odabrati učenike sa najboljim poslovnim idejama čije ćemo porodice da posetimo i uverimo se u kapacitete i potencijale za razvoj porodičnog gazdinstva.

Očekujemo da će do kraja školske godine biti odabrano oko 25 mladih poljoprivrednika koji će dobiti vredne donacije kao dodatan podstrek da se opredele za bavljenje poljoprivredom. 

Radujemo se saradnji i zajedničkom ulaganju u budućnost mladih u poljoprivredi i verujemo da je ovo projekat i pristup koji bi trebalo da se proširi i na druge poljoprivredne škole u Srbiji. 

Ovaj sajt koristi kolačiće. Ukoliko nastavite sa korišćenjem ovog sajta, saglasni ste sa našom upotrebom kolačića. Politika privatnosti