U Rumi održana interaktivna radionica u okviru projekta "Osnaživanje mladih preduzetnika u oblasti poljoprivrede"

23. februar 2017. U Rumi je održana je prva radionica za učenike srednje poljoprivredne škole " Stevan Petrović -Brile" okviru projekta „Osnaživanje mladih preduzetnika u oblasti poljoprivrede“ fondacije „Ana i Vlade Divac“ i projekta Nemačke razvojne saradnje Podsticanje zapošljavanja mladih, koji sprovodi nemačka organizacija za međunarodnu saradnju „GIZ“. 

Interaktivnu radionicu su vodili Uglješa Trkulja iz "Agrotrona" i Bojana Gravonja koordinator na projektu. Prisustvovalo je 25 učenika koji su prethodno popunili formular za prijavu na konkurs  "Osnaživanje mladih poljoprivrednika". 

Učenicima je detaljnije objašnjena svaka stavka iz formulara, a za domaći zadatak i sledeću radionicu dobili su da razmisle o cenama repro materijala i ostalih stvari koje su im neophodne za započinjanje biznisa. 

Teme koje će biti obrađene na radionicama se tiču: procene sopstvenih resursa i kapaciteta, procene tržišta, okruženja i konkurencije, značaj biznis plana i njegovog kreiranja na individualnom nivou. Oblasti interesovanja su ratarstvo, povrtarstvo, voćarstvo, vinogradarstvo, gljivarstvo, stočarstvo, prerada....