U Rumi održane radionice za mlade poljoprivrednike

23. februar 2017. U Rumi su održane tri radionic3 za učenike srednje poljoprivredne škole "Stevan Petrović-Brile" okviru projekta „Osnaživanje mladih preduzetnika u oblasti poljoprivrede“ fondacije „Ana i Vlade Divac“ i projekta Nemačke razvojne saradnje Podsticanje zapošljavanja mladih, koji sprovodi nemačka organizacija za međunarodnu saradnju „GIZ“. 

Interaktivne radionice su vodili Uglješa Trkulja iz "Agrotrona" i Bojana Gravonja koordinator na projektu. Prisustvovalo je 25 učenika koji su prethodno popunili formular za prijavu na konkurs  "Osnaživanje mladih poljoprivrednika". 

Učenicima je detaljnije objašnjena svaka stavka iz formulara, a za domaći zadatak i sledeću radionicu dobili su da razmisle o cenama repro materijala i ostalih stvari koje su im neophodne za započinjanje biznisa. 

Teme koje će biti obrađene na radionicama se tiču: procene sopstvenih resursa i kapaciteta, procene tržišta, okruženja i konkurencije, značaj biznis plana i njegovog kreiranja na individualnom nivou. Oblasti interesovanja su ratarstvo, povrtarstvo, voćarstvo, vinogradarstvo, gljivarstvo, stočarstvo, prerada...

 

Ovaj sajt koristi kolačiće. Ukoliko nastavite sa korišćenjem ovog sajta, saglasni ste sa našom upotrebom kolačića. Politika privatnosti