Odabrano 20 najboljih prijava na konkursu za dodelu bespovratnih sredstava za mlade poljoprivrednike

Ukupno 29 učenika se prijavilo na naš konkurs za dodelu bespovratnih sredstava za mlade poljoprivrednike i oni će na ovaj način dobiti mogućnost da razviju svoja porodična gazdinstva.

Krajem marta smo održali komisije u obe opštine, predstavnici GIZ, Fondacije, obe opštine i obe škole su detaljno proučili prijave učenika i bodovanjem odabrali 20 najboljih ideja. Svih 20 učenika ćemo posetiti u porodičnom gazdnstvu kako bismo se uverili u proizvođačke kapacitete, podršku porodica idejama učenika, kao samu i izvodljivost predložene ideje. U posetama njihovim domaćinstvima proceniće se kojih će to biti najboljih 10 učenika kojima će se kupiti sredstva za rad i razvoj porodičnog gazdinstva.

Utisak članova komisije je da učenici imaju veliku želju da se bave poljoprivredom, da razvijaju porodični posao i da sa puno entuzijazma razvijaju svoje poslovne ideje.

Najbolje poslovne ideje će biti nagrađene nabavkom opreme za poljoprivrednu proizvodnju u vrednosti od po 2.000 evra (5 učenika iz škole iz Požege i još 5 iz Rume). 

Projekat „Osnaživanje mladih preduzetnika u oblasti poljoprivrede“ realizuje se u okviru projekta nemačke razvojne saradnje Podsticanje zapošljavanja mladih koji sprovodi organizacija za međunarodnu saradnju „GIZ“, a realizuje ga Fondacija Ana i Vlade Divac u partnerstvu sa opštinom Ruma i Požega i srednjim poljoprivrednim školama “Stevan Petrović - Brile” i “Ljubo Mićić” iz Požege.

Cilj projekta jeste da zainteresuje mlade da se opredele za bavljenje poljoprivredom, da ih informiše o mogućnostima za proizvodnju i finansiranje, kao i da ih podstakne da razvijaju sopstvene poslovne ideje.

 

Ovaj sajt koristi kolačiće. Ukoliko nastavite sa korišćenjem ovog sajta, saglasni ste sa našom upotrebom kolačića. Politika privatnosti