Mentorske radionice za učenike poljoprivrednih škola u Rumi i Požegi

Početkom aprila smo u Rumi i Požegi održali mentorske radionice za učenike koji su se prijavili na konkurs za podršku mladim poljoprivrednicima. Po 10 učenika iz obe škole čije su poslovne ideje najbolje su dobili dodatnu podršku za razvoj svoje ideje, informacije o subvencijama i mogućnostima za dalji razvoj svog gazdinstva.

Akcenat je bio na stvaranju uslova za proizvodnju i bolji prinos, a posebno na savetima u vezi sa plasmanom proizvode i tempiranjem proizvodnje kako bi bili u prilici da ostvare što bolju cenu.

Mentori su učenicima pomogli da ukalkulišu sve troškove proizvodnje i da odrede cenu za koju mogu da ponude svoje proizvode i ostvare zaradu, ali da isprave nedostatke u svojim prijavama za konkurs.

Takođe, mentori učenicima pomogli da dodatno procene svoje mogućnosti i kapacitete kako bi što bolje razvili poslovni plan. U ovom periodu su posetili sve učenike na terenu i procenili njihove mogućnosti, razgovarali sa porodicama i uverili se u potencijale njihovih porodičnih gazdinstava.

Projekat „Osnaživanje mladih preduzetnika u oblasti poljoprivrede“ realizuje se u okviru projekta nemačke razvojne saradnje Podsticanje zapošljavanja mladih, a realizuje ga Fondacija Ana i Vlade Divac u partnerstvu sa opštinom Ruma i Požega i srednjim poljoprivrednim školama “Stevan Petrović - Brile” i “Ljubo Mićić” iz Požege.

Cilj projekta jeste da zainteresuje mlade da se opredele za bavljenje poljoprivredom, da ih informiše o mogućnostima za proizvodnju i finansiranje, kao i da ih podstakne da razvijaju sopstvene poslovne ideje. 

Ovaj sajt koristi kolačiće. Ukoliko nastavite sa korišćenjem ovog sajta, saglasni ste sa našom upotrebom kolačića. Politika privatnosti