Obišli smo mlade poljoprivrednike u Rumi i Irigu

Obišli smo šestoro učenika iz Rume i Iriga koji su dobili donacije na konkursu za podršku za mlade poljoprivrednike. Učenici su dobili  obuku u i mentorsku podršku za razvoj svoje ideje, informacije o subvencijama i mogućnostima za dalji razvoj svog gazdinstva.

Učenici koji su odabrani za donaciju na konkursu, sami su procenili šta im je potrebno za gazdinstvo i tako smo im u okviru projekta nabavili telad, mehanizaciju, opremu za pčelarstvo i uzgoj prasadi i sada pratimo kako se razvijaju gazdinstva naših mladih poljoprivrednika. Vrednost svake donacije je oko 200.000 dinara. 

Projekat podrške mladim poljoprivrednicima realizuje se u okviru projekta nemačke razvojne saradnje Podsticanje zapošljavanja mladih koji sprovodi nemačka organizacija za međunarodnu saradnju „GIZ“, a radimo ga u partnerstvu sa opštinama Požega i Ruma, kao i srednjim poljoprivrednom školama “Ljubo Mićić” iz Požege i “Stevan Petrović - Brile” iz Rume.

Pogledajte fotografije u galeriji.

Ovaj sajt koristi kolačiće. Ukoliko nastavite sa korišćenjem ovog sajta, saglasni ste sa našom upotrebom kolačića. Politika privatnosti