Škola „6. oktobar" jedna je od šest izabranih škola koje su renovirane uz pomoć sredstava dobijenih putem konkursa u ukupnoj vrednosti od 4.200.000 dinara.

Nova sala za nastavu fizičkog vaspitanja za učenike škole „6. oktobar" u Kikindi

U okviru konkursa „Da rastemo srećni“ koji je raspisala Fondacija Ana i Vlade Divac u partnerstvu sa NCR fondacijom, škola za osnovno obrazovanje učenika sa smetnjama u razvoju „6. oktobar” u Kikindi dobila je novu salu za nastavu fizičkog vaspitanja.

Nakon rekonstrukcije škole „6. oktobar“, deca sa smetnjama u razvoju dobila su bolje uslove za obrazovanje, učenje, kao i za bavljenje fizičkim aktivnostima, rekla je Jelena Rakić, koordinatorka projekta „Da rastemo srećni“ i podsetila da su ova deca češće izložena diskriminaciji, te imaju neravnopravniji položaj i u sistemu obrazovanja.

Ona je dodala da je škola „6. oktobar” jedna je od šest izabranih škola koje su renovirane uz pomoć sredstava dobijenih putem konkursa u ukupnoj vrednosti od 4.200.000 dinara.

Nova fiskulturna sala nije značajna samo za učenike ove škole zbog održavanja obavezne nastave fizičkog i zdravstvenog vaspitanja, nego i zbog organizovanja mnogobrojnih aktivnosti i sportskih manifestacija za decu školskog uzrasta iz cele opštine Kikinda. Vrednost radova koji su izvedeni u školi „6. oktobar“ je 810.000 dinara, a ovim sredstvima uređen je parket, okrečeni zidovi i ofarbani prozori, vrata, sprave i držači za sprave.

Pored opremanja i rekonstrukcije škola, projekat „Da rastemo srećni“ obuhvata aktivnosti koje su namenjene deci, porodicama i nastavnicima. U svakoj od šest opština u toku su radionice za decu i roditelje, kao i veliki broj sportskih, kulturnih i društvenih aktivnosti, a uz aktivno učešće i volontersku podršku zaposlenih iz kompanije NCR Srbija.

Fondacija Ana i Vlade Divac sa partnerima već 11 godina radi na obezbeđivanju uslova za kvalitetno odrastanje i obrazovanje. Do sada je obnovljeno više od 70 vrtića i škola koje pohađa više od 20.000 dece.

Ovaj sajt koristi kolačiće. Ukoliko nastavite sa korišćenjem ovog sajta, saglasni ste sa našom upotrebom kolačića. Politika privatnosti