Fondacija Ana i Vlade Divac i NCR Fondacija organizovale su završnu konferenciju o unapređenju uslova života dece sa smetnjama u razvoju u okviru projekta „Da rastemo srećni" u prostorijama KC grad.

Proslavili smo rezultate projekta "Da rastemo srećni"

Putem konkursa izabrano je šest škola za decu sa smetnjama u razvoju koje su, u zavisnosti od potreba, dobile opremu prilagođenu deci sa smetnjama u razvoju poput senzornog parka u ŠOSO "Vuk Karadžić" u Somboru. Škola „Bubanj“ iz Niša dobila je kombinovani interaktivni projektni sistem, škola „Radivoj Popović“ iz Sremske Mitrovice digitalni logopedski set, dok je senzornu sobu dobila Srednja zanatska škola u Rakovici (Beograd). Deca u školi „6. oktobar“ u Kikindi od sada imaju rekonstruisanu fiskulturnu salu, a škola „Mladost“ iz Pirota je bogatija za prostoriju za trening životnih veština za decu sa smetnjama u razvoju. Ukupna vrednost projekta iznosila je oko 96.000 dolara. 

„Svakom detetu treba omogućiti odrastanje i obrazovanje u skladu sa njegovim potrebama, u redovnom obrazovanju ili u specijalnim školama. Važno je i da nam roditelji budu partneri  u tom poslu, ali i kompanije i organizacije civilnog društva i da se zajedno borimo protiv diskriminacije“, rekla je Milja Krivokuća ispred Ministartstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja.

Generalni direktor NCR Srbija i EMEA direktor za spoljne poslove Stefan Lazarević podelio je sreću  što vidi ovoliko dece sa roditeljima i rekao da mu je drago što ovaj projekat omogućava ne samo bolje obrazovanje dece sa smetnjama u razvoju, već i pomoć njihovim porodicama. „NCR Fondacija se posebno fokusirala na podršku deci sa smetnjama u razvoju jer duboko verujemo da su potencijali ravnomerno raspoređeni, ali nažalost, ne i mogućnosti“, naglasio je Lazarević.

„Na konkurs „Da rastemo srećni“ prijavile su se sve specijalne škole, kojih u Srbiji ima više od četrdeset i za sada smo pomogli šest. Druženje sa nastavnicima, osobljem i decom i priredbe koje su nam izvodili, motivisali su nas da i dalje radimo na unapređenju obrazovanja dece sa smetnjama u razvoju i nastavimo saradnju sa NCR Fondacijom i naredne godine“, istakla je direktorka Fondacije Ana i Vlade Divac Ana Koeshall.

Edin Škorić, naš proslavljeni odbojkaški reprezentativac i olimpijac, a od ove godine i osnivač odbojkaškog gluba gluvih „Olimpija“, istakao je da nije bilo nimalo lako da svoj klub dovede do uspeha, ali da je kao trener ponosan i da svojim ličim primerom želi da pokaže da možemo pomoći deci sa smetnjama u razvoju, ne samo novcem već i deljenjem znanja i stručnošću.

Fondacija Ana i Vlade Divac sa partnerima već 11 godina radi na obezbeđivanju uslova za kvalitetno odrastanje i obrazovanje. Do sada je obnovljeno više od 70 vrtića i škola, a oko 50.000 dece dobilo je bolje uslove za obrazovanje i odrastanje.

Ovaj sajt koristi kolačiće. Ukoliko nastavite sa korišćenjem ovog sajta, saglasni ste sa našom upotrebom kolačića. Politika privatnosti