ŠEST ŠKOLA ZA DECU SA SMETNJAMA U RAZVOJU DOBIJA BOLJE USLOVE ZA OBRAZOVANJE

U okviru konkursa „Da rastemo srećni“, koji su realizovali Fondacija Ana i Vlade Divac i NCR Fondacija, izabrano je šest škola za decu sa smetnjama u razvoju koje su dobile bolje uslove za obrazovanje. Za opremanje i rekonstrukciju škola uloženo je 4.200.000 dinara, a radovi su završeni na vreme, pred početak školske godine. 

Škola „Vuk Karadžić“ iz Sombora dobila je novi senzorni park, škola „Bubanj“ iz Niša kombinovani interaktivni projektni sistem, škola „Radivoj Popović“ iz Sremske Mitrovice digitalni logopedski set, dok je senzornu sobu dobila Srednja zanatska škola u Rakovici (Beograd). Deca u školi „6. oktobar“ u Kikindi od naredne školske godine koristiće rekonstruisanu fiskulturnu salu, a škola „Mladost“ iz Pirota je bogatija za prostoriju za trening životnih veština za decu sa smetnjama u razvoju.

U cilju promocije inkluzije i zabrane diskriminacije dece sa smetnjama u razvoju, u opštinama u kojima se nalaze izabrane škole biće organizovani Porodični dani kroz različite sportske, kulturne i društvene aktivnosti posvećene porodici i roditeljima i uz aktivno učešće i volontersku podršku zaposlenih iz kompanije NCR Srbija. Ove aktivnosti u lokalnim zajednicama biće značajna podrška porodicama sa decom sa smetnjama u razvoju jer se, pored svih prepreka sa kojima se svakodnevno susreću, suočavaju i sa nerazumevanjem okoline, povećanom društvenom distancom, socijalnom isključenošću i češćom diskriminacijom u svim segmentima života.

Fondacija Ana i Vlade Divac sa partnerima već 11 godina radi na obezbeđivanju uslova za kvalitetno odrastanje i obrazovanje. Do sada je obnovljeno više od 70 vrtića i škola, a oko 20.000 dece dobilo je bolje uslove za obrazovanje i odrastanje. 

Kako je na konkurs za škole sa smetnjama u razvoju stigla čak 41 prijava, Fondacija Ana i Vlade Divac će i u narednom periodu i sa drugim donatorima raditi na poboljšanju uslova u ovim školama. 

Ovaj sajt koristi kolačiće. Ukoliko nastavite sa korišćenjem ovog sajta, saglasni ste sa našom upotrebom kolačića. Politika privatnosti