Ova škola jedna od šest izabranih škola na konkursu "Da rastemo srećni" koje su renovirane uz pomoć sredstava dobijenih putem konkursa u ukupnoj vrednosti od 4.200.000 dinara.

Škola „Radivoj Popović" u Sremskoj Mitrovici dobila je digitalni logopedski set

U okviru konkursa „Da rastemo srećni“ koji je raspisala Fondacija Ana i Vlade Divac u partnerstvu sa NCR fondacijom, škola za osnovno i srednje obrazovanje „Radivoj Popović” u Sremskoj Mitrovici dobila je digitalni logopedski set.

Nakon doniranja logopedskog instrumenta školi „Radivoj Popović, deca sa slušnim i govorno jezičkim poteškoćama dobila su bolje uslove za učenje i obrazovanje, rekla je Jelena Rakić, koordinatorka projekta „Da rastemo srećni“ i podsetila da deca sa smetnjama u razvoju često postižu lošiji uspeh u školi jer se suočavaju sa različitim izazovima, kao što su teže razumevanje jezika i usmeno izražavanje.

Ona je dodala da je škola „Radivoj Popović” jedna od šest izabranih škola koje su renovirane uz pomoć sredstava dobijenih putem konkursa u ukupnoj vrednosti od 4.200.000 dinara.

Digitalni logopedski set je najmoderniji instrument koji se koristi u rehabilitaciji slušnih i govorno jezičkih poremećaja kod dece. Ovaj uređaj omogućava brzu i preciznu obradu zvuka istim kvalitetom i brzinom kao i ljudski mozak. Upotrebom digitalnog logopedskog seta znatno se skraćuje period rehabilitacije dece i brže se dolazi do rezultata u granicama individualnih mogućnosti deteta.

U proces rehabilitacije uz pomoć ovog istrumenta biće ukčljučen veliki broj dece sa teritorija opština Sremska Mitrovica, Ruma i Šid. Vrednost opreme koja je donirana školi „Radivoj Popović“ je 350.000 dinara.

Pored opremanja i rekonstrukcije škola, projekat „Da rastemo srećni“ obuhvata aktivnosti koje su namenjene deci, porodicama i nastavnicima. U svakoj od šest opština u toku su radionice za decu i roditelje, kao i veliki broj sportskih, kulturnih i društvenih aktivnosti, a uz aktivno učešće i volontersku podršku zaposlenih iz kompanije NCR Srbija.

Fondacija Ana i Vlade Divac sa partnerima već 11 godina radi na obezbeđivanju uslova za kvalitetno odrastanje i obrazovanje. Do sada je obnovljeno više od 70 vrtića i škola koje pohađa više od 20.000 dece.

Ovaj sajt koristi kolačiće. Ukoliko nastavite sa korišćenjem ovog sajta, saglasni ste sa našom upotrebom kolačića. Politika privatnosti