Fondacija „Ana i Vlade Divac“ i NCR Fondacija će u toku 2018. godine realizovati projekat “Da rastemo srećni” namenjen unapređenju uslova za kvalitetnije obrazovanje dece sa smetnjama u razvoju.

U saradnji sa Ministarstvom prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Republike Srbije biće odabrano pet osnovnih ili srednjih škola za decu sa smetnjama u razvoju, kako bi se poboljšali uslovi za njihovo obrazovanje i boravak u ovim školama. Posebna pažnja biće posvećena dobrobiti porodica i roditelja kroz različite sportske, kulturne i društvene aktivnosti koje će biti organizovane u lokalnim zajednicama a uz aktivno učešće i volontersku podršku zaposlenih iz kompanije NCR Srbija. 

Odabrane škole će biti podržane kroz:

1. rekonstrukciju u vrednosti do 1.000.000 dinara (rekonstrukcija učionica, toaleta, sportskih terena, opremanje senzornih soba i sl) ili

2. opremanje u vrednosti do 350.000 dinara (nabavka opreme, učila, sportske opreme, elektronskih uređaja i sl.). U svakom od pet odabranih gradova/škola biće organizovani i Porodični dani, kako bi se promovisala inkluzija i nediskriminacija dece sa smetnjama u razvoju i pružila podrška njihovim porodicama. Porodični dan će biti prilika da se pošalje snažna poruka celom društvu o neophodnosti stvaranja jednakih uslova za srećno odrastanje sve dece u Srbiji.

 

                    

Ovaj sajt koristi kolačiće. Ukoliko nastavite sa korišćenjem ovog sajta, saglasni ste sa našom upotrebom kolačića. Politika privatnosti